AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı (GMDK) ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına ilişkin, " Müslümana yapılan bu saldırıyı bütün insanların lanetlemesi gerekiyor, sadece Müslümanların değil." dedi.

GMDK Başkanı Adıyaman Milletvekili  Av. Ahmet Aydın, PHA muhabirine İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırısı ve Türkiye ile Adıyaman gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Aydın, İsrail'in Müslümanlar için en kutsal günlerinde saldırılarından vazgeçmediğini belirterek, "Sadece bu ramazan değil artık alışageldik bir şekilde özellikle Müslümanlar için en kutsal sayılan günlerde dahi saldırılarından hiç vazgeçmiyor." dedi.

"Yine bu ramazanda da mübarek günlerde de maalesef o emellerini tekrar ortaya koyuyorlar" diyen Aydın, şu ifadelere yer verdi:

"Yani Mescid-i Aksa gibi mübarek bir beldede akla hayale sığmadık bir şekilde Müslümana yapılan bu saldırıyı bütün insanların lanetlemesi gerekiyor, sadece Müslümanların değil. Zira bu beldenin Müslümanlar için ne kadar anlamlı bir belde olduğunu peygamber efendimizin oradan miraca yükselişi ve Müslümanların ilk kıblesine yapılan bu saldırı hakikatten kabul edilebilir bir saldırı değildir. Bu saldırıyı tümüyle lanetliyoruz. Bütün dünya kamuoyunu da artık inançlar üzerinde böyle saldırganlıkların son bulması noktasında da dikkat çekmelerini arzu ediyoruz. Ve doğrusu da bu. Çünkü bu dünyada bütün dinler kendi içerisinde özgür bir şekilde yaşamalı. O dinlerin mabedlerine dokunulmaması lazım ki Filistin'de İsrail'in nasıl işgalci bir güç olduğunu Kudüs'te İsrail'in nasıl işgalci bir topluluk olduğunu bir devlet terörünü nasıl uyguladığını hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla bu devlet terörünü aslında bir kez daha lanetliyoruz. Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da, Gazza'de, Ramallah'ta pek çok yerde zaman zaman İsrail'in bu saldırılarını esefle takip ediyoruz. Ve artık sadece sözle değil tedbir olarak Birleşmiş Milletler gibi uluslararası güçlerin mutlaka bu uluslararası hukuka aykırı olan her türlü inanç hürriyetine de aykırı olan gayri meşru saldırılarına karşı bir tedbir almasını diliyoruz, bekliyoruz ki bu uluslararası kuruluşların da varlık nedeni bu. Yoksa hakikatten uluslararası kuruluşlar üzerine düşen vazifeyi yapamazsa onların varlık nedeni ortadan kalkıyor. Eğer haklının yanında duramıyorlarsa güçlüye karşı haklının hakkını savunamıyorsa bu uluslararası güçler, onların da bir varlık olarak bir anlamı kalmıyor. O yüzden burada başta bu tür kuruluşlar olmak üzere bütün dünyanın aslında net bir şekilde İsrail'in bu vahşice tutumuna karşı tavır sergilemesini bekliyoruz."

"Türkiye o kararlı duruşunu gösteriyor"

Türkiye'nin ülke toprakları içerisindeki çoğunlukla bu işi son noktaya kadar getirdiğini aktaran Aydın, "Gerekse de ülke topraklarının dışında ama Türkiye'ye yönelen herhangi bir tehdit bu nereden gelirse gelsin PKK, PYD, İŞİD vb. terör örgütlerinin Türkiye kendi topraklarının kendi ülkesinin vatandaşlarını korumak durumunda. Dolayısıyla bütün bu tehditlere karşı gerek içeriden gerekse de Türkiye sınırlarının dışında da yerinde, inlerinde, mağaralarında onları etkisiz hale getirecek kabiliyete ve güce sahip. Bugün çok şükür ordumuz bu kararlılığın içerisinde, güvenlik güçlerimiz bu kararlılığın içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde terörle mücadele net ve güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu kararlılıkla da gerek içeriden gerekse de dışarıdan Kandil de dahil olmak üzere nereye gidilmesi gerekiyorsa nereye girilmesi gerekiyorsa hangi inde hangi teröristin etkisiz hale getirilmesi gerekiyorsa Türkiye o kararlı duruşunu gösteriyor, göstermeye de devam edecek ve sonuna kadar o hain emellerinde onları boğacak. Yani tek bir terörist dahi kalmayacak bir kararlılığın içerisinde bu mücadeleyi sürdürmeyi sonuna kadar devam ettirecektir."şeklinde kaydetti.

"Her yer adeta şantiyeye dönmüş"

2002 yılındaki verilere göre yıllık 10 milyonluk kamu yatırımı yapılan bir şehre bugün yılda 1 milyar civarında kamu yatırımının yapıldığının altını çizen Aydın, şöyle devam etti:

"Bu şehrin kamu yatırımlarından nüfus oranlarının çok üst düzeyde istifade ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Zira 2002 yılındaki verilerle bu günkü verileri mukayese ettiğimizde muazzam bir artış söz konusu. Yani daha önce şantiyeye dönmüş. Yıllık 10 milyonluk kamu yatırımı yapılan bir şehre bugün yılda 1 milyar civarında bir kamu yatırımı yapılıyor. Bugün gezip dolaşıyoruz, her yer adeta şantiye dönmüş. Bu eserler yapılan yatırımlar hep bu dönemde yapılan yatırımlar. Ve bunlar hakikatten muazzam yatırımlar.

Şu anda Adıyaman'ın neresine bakarsanız bakın iline, ilçesine, beldesine, köyüne tarihi yatırımlar milletimizin istifadesine açılmış durumda. Yine planlanan yatırımlar var, projesi devam eden yatırımlar var ve şu anda inşaat aşamasında olan yatırımlar da var. Bütün bunları takip ediyoruz. Yani nerede nasıl bir ihtiyaç varsa sağlık eğitim spor alanı tarımsal alanda yapılması gereken bir faaliyet mi bütün bunları çok iyi bir şekilde değerlendiriyoruz. Nereye bakarsanız bakın sağınıza solunuza mutlaka yeni bir yatırım ve AK Parti'nin mührünü görmeniz mümkün."

"Biz siyaseti eser siyaseti olarak görüyoruz"

Milletvekili Aydın, "Biz siyaseti sadece hizmet siyaseti olarak eser siyaseti olarak görüyoruz ve bu anlamda da bu eserler üretildikçe hizmet edildikçe insanlarımızın hayır duasını aldıkça da mutlu oluyoruz. Tek derdimiz bu onun dışında da kendimizle ilgili en ufak bir beklentimiz yok. Ama Allaha şükür alnımız ak. 19 yıldır iktidarız ve her köyü de karış karış geziyoruz her ilçemize de gidiyoruz hep milletimizin yanındayız. Milletimizin her türlü talebini karşılamak adına da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."dedi.

"Adıyaman yatırım anlamında çağ atladı"

Yerelde hem Ankara nezdinde de takiplerle Adıyaman'n ciddi bir mesafe aldığına işaret eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada milletvekili arkadaşlarımız, il ilçe teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, bütün arkadaşlarımızla ciddi bir koordinasyon var. Yine atanmış Sayın Valimiz başta olmak üzere bürokrasinin her kademesindeki arkadaşlarla da bu şehir için yapılabilecek ne varsa  bunları istişare ediyoruz ve bundan sonraki süreçte de gerek Adıyaman nezdinde gerekse Ankara nezdinde takiplerimizi sürdürüyoruz. Buradan Ankara'ya gittiğimizde de yerimizde oturmuyoruz. Faydalı toplantılar her gittiğimiz bakanlıkta ilgili birimlerin yöneticileriyle de bir değerlendirme yapıyoruz. Adıyaman'ın sağlık alanındaki durumu nedir, ihtiyaçları nedir, bundan sonra neler yapabiliriz, aksayan yönler var mı, bütün bunları birlikte istişare ediyoruz ve bunların sonrasında da takibimizi yapıyoruz ve sıkıntıları da birlikte çözüyoruz. Bunlar çok faydalı toplantılar. Sayın bakanlarımızdan Allah razı olsun, Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten Adıyaman için çok sevdiği bir şehir ve gittiğimiz her taleple de emin olun karşımda olumlu bir şekilde dönüyoruz. İlgili birimlerine talimatlarını veriyorlar.

Dolayısıyla hem yerelde hem Ankara nezdinde de bu takiplerle Adıyaman hakikatten ciddi bir mesafe aldı. Yatırım anlamında çağ atladı. 18-19 milyara yakın ciddi bir yatırım var 10 milyon yatırımdan yıllık 1 milyar yatırıma. Adıyaman daha önceki dönemde neredeyse Türkiye'nin hiçbir yerine yatırım yapılmıyordu. 81 il arasında 68. sıradaydı. AK Parti döneminde biz 14'lere çıktığımız yıllar oldu. Her yere yapılıyor ama Adıyaman'a da daha fazla yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizim konuşacak dedikoduya zaman ayıracak vaktimiz yok. Biz iş üretmenin derdindeyiz. Bizim derdimiz bu."