Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Altın, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara uyguladığı zulme tepki gösterdi.

Altın, yaptığı açıklamasında, "Emperyalist ve işgalci Çin’in faşist yönetimi Doğu Türkistan bulunan ne kadar Müslüman Türk varsa yok edip, imha etmeye niyetli ve bu niyetini saklamak derdinde de değil. Çünkü bu zulme en büyük tepkiyi göstermesi gereken Türk ve İslâm ülkelerinin hepsini satın almış görünüyor maalesef."dedi.

-"MEYDANLARDA  NEDEN 10 BİN, YÜZ BİN KİŞİ TOPLANMIYORUZ"

Hitler’in Nazi toplama kamplarının aynısı hatta daha da kötüsü şu anda Doğu Türkistan’da ve 5 milyonun üzerinde Uygur, Kazak, Kırgız, Tatar Türk’ü bu kamplarda işkence, tecavüz, baskı, soykırım şiddetine maruz olduklarını gördüklerini ancak dünyanın göremediğini vurgulayan Altın, şunları ifade etti:

“Kardeş Aile Projesi” adı altında faşist Çin yönetimi, Müslüman Türklerin erkeklerini kamplara kapatıp, erkeksiz kalan evlere Çinli ateist kızıl komünistleri yerleştiriyor diyoruz. Dünya susuyor. Anne babaları toplama kamplarında tutulan milyonlarca Uygur, Kazak, Kırgız var Tatar Türk’ünün çocukları da Çinliler tarafından alınıp, kendi kültürüne yabancı, ateist Çinli olarak yetiştiriliyor diyoruz. Dünya duymuyor. 21. yüzyılın bu en vahşi soykırımı konusunda başta Türk dünyası, İslâm alemi ve tüm dünya üç maymunu oynuyor.

Toplama kamplarında tecavüze uğrayan, kısırlaştırılan kadınları, toplama kamplarına kapatılıp zorla domuz eti yedirilip, içki içirilen erkekleri, annesiz, babasız bırakılan, her gün anne ve babası için ağlayan çocukları, sosyal medyada binlerce Doğu Türkistanlının; “Ey Çin, benim ailem nerede?” sorularını, yıkılan camileri, tahrip edilmiş mezarları, yok edilen bir medeniyeti, talan edilen bir toprağı, görmezden geliyor, duymuyor ve konuşmuyorlar.

Suç sadece yöneticilerde mi? ya bizler, halk olarak ne yapıyoruz? Doğu Türkistan ve orada yaşanan Müslüman Türk soykırımı ile ilgili bir eylem, basın açıklaması, konferans, toplantı olduğunda, ya yüz kişi veyahut beş yüz kişi. Bunun da yarısından fazlası Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz. Biz niye meydanlarda on bin, yüz bin kişi toplanmıyoruz? niçin insanlık tarihinin en vahşi soykırımını yaşayan hem din hem de kan kardeşimiz olan Doğu Türkistanlı kadınlar, erkekler, çocuklar için sesimizi gırtlaklarımız yırtılana kadar çıkarmıyoruz?

-"MÜSLÜMAN TÜRKLER, TECAVÜZ, İŞKENCE VE SOYKIRIM ALTINDA İNİM İNİM İNLİYOR"

Doğu Türkistan denince; kimisi bunu siyasi rakibini alt etme aracı olarak görüyor. Kimisi ‘aman ses etmeyelim, iktidarı zor durumda bırakmayalım’ telaşı, kimisi de iğrenç ideolojilerinin propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Ama bu arada Doğu Türkistan’da, toplama kamplarında Müslüman Türkler, tecavüz, işkence ve soykırım altında inim inim inliyor. Unutmayın hepimiz yarın Allah’ın huzuruna sırtımızda Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin vebali ile gideceğiz ve orada ne desteklediğin, ne karşı olduğun parti, ne de o arkasına sığındığın iğrenç ideolojilerin seni kurtaracak”