Arkadaşlarının Hayatını Kaybettiği Yerde Oturma Eylemi Yaptılar

Adıyaman'da, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Elif Dağdelen'in arkadaşları, feci kazanın yaşandığı yere karanfil bıraktı. Üniversite öğrencileri, sık sık kazaların yaşandığı yola üst geçit yapılması için oturma eylemi yaptı.

Adıyaman'da, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Elif Dağdelen'in arkadaşları kazanın meydana geldiği yolda oturma eylemi yaptı. Gençler üniversitenin önünden geçen yolda her zaman kazalar yaşandığnı söyleyerek yola yayalar için üst geçit yapılamasını istedi.  

2002 yılında otomobilin çarpması sonucu engelli olan Elif Dağdelen'in sınıf arkadaşı Ebru Çelik, "Bende kaza mağduruyum. Halen kazalar devam ediyor. Ben bile kaza yapıp sakat kalmama rağmen onun etkisini yaşıyorum. Çok zoruma gidiyor böyle kazaya karışanların serbest kalması, her kaza olduğunda ağlıyorum. Emine Şevval Aytemir ve Elif Dağdelen'in haberini aldığımda kendi yaşadığım kaza aklıma geldi. Ölen kişi benim arkadaşımdı onunda bir canı vardı hayalleri vardı. Sürücülerin biraz daha duyarlı olmasını istiyorum. 

Böyle tehlikeli yollarda öğrencilerin geçtikleri yerlere mutlaka üst geçit yapılmasını istiyoruz dedi.
Öğrenciler kazanın yaşandığı yere karanfil bırakarak dağıldılar.

Editör: TE Bilişim