Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman il yöneticileri olarak Ankara’da bakanlık ve başkanlık düzeyinde gerçekleştirilen temasları değerlendirdi. Ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini belirten Başkan Kılınç, “Adıyaman milletvekilleri, valisi ve belediye başkanı olarak el ele verip, ilimize hak ettiği tüm yatırımları kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç; Vali Aykut Pekmez, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri İ. Halil Fırat ve Yakup Taş ile birlikte Ankara’da bakanlık ve başkanlık düzeyinde gerçekleştirdikleri görüşmeleri değerlendirdi.

İlk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen heyet, daha sonra TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u, son olarak da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı makamlarında ziyaret ederek, Adıyaman’da yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmuştu.

Gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ve AK Parti Adıyaman milletvekillerinin Ankara’da, Adıyaman için yapılması gereken her şey için mücadele ettiklerini, kendilerinin de yerelde gerekli tüm çalışmalara destek verdiğini dile getirerek, “Adıyaman’ımızın hak ettiği hizmetlere en erken sürede kavuşması için il yöneticileri olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Bu anlamda; Valimiz Aykut Pekmez, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız ve Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerimiz İ. Halil Fırat ve Yakup Taş ile birlikte Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u, Sağlık Bakanımız Sayın Doktor Fahrettin Koca’yı ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut beyi makamlarında ziyaret ederek, ilimiz adına önemli görüşmeler gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

-“2021 YILININ ‘NEMRUT YILI’ OLMASI İÇİN İLK GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Milletvekillerimiz ve Sayın Valimiz ile beraber ilimize yönelik projeler ve yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldik. Adıyaman’ımızın tarihi ve turistik tüm güzelliklerinin tanıtılması, Nemrut Dağı’na raylı sistemin yapılması, Perre Antik Kentin etrafındaki alanların kamulaştırılması, Oturakçı Pazarı’nın restorasyon çalışmaları ve 2021 yılını ‘Nemrut Yılı’ olması konularında görüşmelerde bulunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığından sonra, TOKİ Başkanı Sayın Ömer Bulut ile bir araya gelerek, ilimizdeki kentsel dönüşüm projeleri, Millet Bahçesi’nin son hali ve Oturakçı Pazarı’ndaki restorasyon çalışmaları hakkında görüşmelerde bulunduk. Günün son programında ise Sağlık Bakanımız Sayın Doktor Fahrettin Koca Bey’i makamında ziyaret ettik. Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki sorunlar ile diğer yatırımlar konusunda atılan adımların görüşüldüğü toplantı oldukça verimli geçti. Yaptığımız ziyaretlerin gerek ilimiz adına, gerekse milletimiz adına hayırlı olmasını diliyor, bizi kabul eden Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Sağlık Bakanımız Doktor Fahrettin Koca’ya ve TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a teşekkür ediyorum.”