Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ‘Basın Bayramı’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın çalışanlarının gününü kutladı.

24 Temmuz ‘Basın Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, gazeteciliğin demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğunu söyleyerek, basına sansürün kaldırılışının 111. yıldönümünü kutladı.
“Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayımlanan gazetelere uygulanan sansür, 24 Temmuz 1908 tarihinde, İkinci Meşrutiyet’in ilanından sonra alınan kararla kaldırılmıştı. Budan dolayı 24 Temmuz tarihi ülkemizde ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanıyor” diyerek sözlerine başlayan Başkan Kılınç, ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunduğunu dile getirdi.
Belediye Başkanı Kılınç mesajına şöyle devam etti: “Bu nedenle 1908 yılından bu yana kutlanan ‘Basın Bayramı’ dolayısıyla ilimizdeki basın mensubu arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum. Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli bir görev ve sorumluluğun temel taşıdır. Üstlendiği bu önemli görevler, basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini ve basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini zorunlu kılmaktadır. Ülkemizde de özellikle son 17 yılda demokratikleşme ve insan hakları alanında kat edilen büyük değişim, haber alma ve ifade özgürlüğünde büyük ilerlemeler sağlamıştır.”
Adıyaman’da görev yapan yerel basının çalışma da gayretlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Kılınç, “Yerel basınımız da, ilimizde ve bölge illerimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağladığı gibi, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da önemli katkılar sunmaktadır. Yerel basınımızın, büyük bir özveri içerisinde yerine getirdiği bu görev, bundan sonra da aynı özveri ve duyarlılıkla devam edecektir. Görevini bu anlayışla, cesurca ve fedakârlıkla yürüten tüm basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim