Bursa Adıyamanlılar Derneği 6. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Ramazan Alp güven tazeledi.

Bursa Adıyamanlılar Derneği 6. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Pandemi koşulları çerçevesinde gerçekleşen kongrede Ramazan Alp yeniden başkan seçildi.

Başkan Alp, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Omuzumuza kıymetli ve ağır bir sorumluluk yüklendiğinin bilincindeyiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bursa Adıyamanlılar Derneği 1994 yılında sağlam temeller üzerine inşa edilmiş köklü bir geçmişe sahiptir. Doğduğumuz ve doyduğumuz iller arasında bir köprü vazifesi görerek coğrafyamızın örf adet gelenek ve göreneklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini, yöresel lezzetlerini, el sanatlarını, müzik ve folklor gibi kültürel değerlerini bu kadim şehirde yaşatılmasına öncülük etmektedir. Bir anlamda İlimizin gönüllü kültür elçiliği vazifesini ifa etmeye çalışıyor." dedi.

Kentlerin hengameli yaşamında yardımlaşma ve dayanışmanın azaldığı, aile, arkadaş, dost vb. bağların zayıfladığını belirten Alp, "Derneğimiz bu tür bağların güçlenmesine öncülük etmektedir." dedi.

Etnik, dini, siyasi vb. farklılıkları bir araya getirerek toplumsal bütünleşmeye katkı sunduklarını ve dernekçiliği sosyal ve kültürel hayatın bir parçası haline getirdiklerini belirten Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkanı Ramazan Alp, göç eden hemşehrilerinin kente tutunma, kent yaşamında ortaya çıkabilecek toplumsal çatışmaları yok etme, kent kültürüne uyum ve kent bilincinin oluşması için birlik beraberlik duyguları ile hareket ettiklerini söyledi.

"Birçok dernek kapısına kilit vururken biz dernek binamızı açık tuttuk"

Alp, derneğin son dönem de yaptığı faaliyetlerini ise şöyle sıraladı: 

"Harfane etkinliklerimizi seminer, söyleşi, vb. bilgilendirici etkinlikler ile birleştirerek daha zengin bir hale getirdik. Kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı aktif hale getirdik, danışma meclisimizi oluşturduk, hemşehri dayanışmaları çerçevesinde farklı illerdeki derneklerimize ziyaretlere başladık.

Vakıf kültürünü dernekçilikle birleştirerek öğrencilerimize burs verdik. Yüzlerce haneye erzak kolileri ve nakdi yardımlar da bulunduk. Kovid-19 salgını nedeniyle birçok dernek kapısına kilit vururken biz hem dernek binamızı açık tuttuk hemde dernekçiliği zamanın şartlarına göre farklı bir boyut kazandırarak devam ettirdik. Siyaset, sağlık, ekonomi, spor ve muzik alanında birçok kişiyle online üzeri söyleşiler düzenledik. Şu anda üzerinde çalıştığımız bir proje var. Adıyaman da ki öğrencileri getirip Bursa’yı tanıtmak, Bursada ki öğrencileri de Adıyaman’a götürerek Adıyamanı tanıtmak amacındayız.

Dernekçiliğin bir ekip işi olduğunu belirten Alp, görevi kendilerine tevdi eden hemşehrilerine yönetim kurulu adına teşekkür etti.


Kaynak:PHA
Editör: TE Bilişim