15 Temmuz 2016’da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Yalçın Topçu, yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamalarda, şu ifadelere yer verildi: 

“Refah ve İstikrarın Teminatı Türkiye’dir”

“Artık biliniyor ki güya müttefikimiz, sözde dostumuz olan fakat her fırsatta, her türden terör örgütlerine destek verip hamilik yapan bazı ülke hükûmetleri, bu tutumları ile kendi halklarının da refah ve güvenliğini tehlikeye atmaktadırlar. Çünkü maşanın, kendisini çok tutan eli de yakmak gibi bir huyu vardır.

Bölgede barışın, refah ve istikrarın temini için tek güvenilir partner ve adres Türkiye’dir ve Türkiye ile dostluğun, herkese kazandırdığına tarih de şahittir. Bölge, refah ve istikrara kavuşursa hiç şüphesiz ki, dünyanın bütün başkentleri de bundan payını alır.

Türkiye, komşuları ve diğer ülkelerle barış ve esenlik içinde yaşamak isteyen ve bunu da ‘Türk Samimiyeti’ ile yerine getiren ülkedir. Bu ‘samimiyetin’ istismarı, sadece bölgenin değil, dünyanın da refahına, barış ve istikrarına zarar verir.

Türkiye; adaletin, refah ve barışın hâkim olduğu bir dünya için jeopolitik ve jeostratejik konumu ve genç nüfusu ile ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.’ inancıyla çalışıp, bugünde de gelecekte de öncü olmaya devam edecektir.”

            “15 Temmuz Sürecinde, Dostlarımızı da Düşmanlarımızı da Tanımış Olduk”

“Bilinsin ki, 15 Temmuz sürecinde, dostlarımızı da düşmanlarımızı da bir kez daha tanımış olduk. İkiyüzlülüklerini ve riyakârlıklarını milletimiz de, devletimiz de derin hafızasına, engin feraseti ve sabrı ile kaydetti. O gece Türkiye için dua edenler ve örgütün başarısı için gayret edip, kaçan hain darbecileri bağırlarına basanlar asla derin hafızamızdan silinmeyecektir.

Hamdolsun, 15 Temmuz sonrası bölücü terör örgütleri, suç örgütleri ve vesayetle mücadelede, ülke içinde ve dışında çok daha başarılı ve etkin mücadele yapılmaktadır. 15 Temmuz ihaneti dâhil, emperyalistlerin desteklediği bütün hain darbelerde ve bölücü terör örgütü ile verilen mücadelede Cenab-ı Hakkın cennetine ve cemaline kavuşan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize ise sağlıkla uzun ömürler diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim