GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın TBMM Haziran ayı temaslarında ziyaret ettiği Adıyaman AK parti milletvekilleri Halil Fırat ve Yakup Taş çalışmaları hakkında Kıymaz’a bilgiler verdiler.

Fırat’ BASININ ÇALIŞMALARIMIZI İZLEMESİNDEN MUTLU OLDUK’

AK parti milletvekili Halil Fırat ‘TBMM milli savunma komisyon başkanı Ahmet Aydın önderliğinde parti olarak ilimiz için olan projeleri yakından takip etmekteyiz

Adıyaman'a hizmet etmek için Adıyaman halkının isteklerine cevap verebilmek için elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz. Bütün arkadaşlarımızla birlikte, teşkilatımız, belediyelerimiz sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz.

Biraz önce bahsettiğimiz sulama projeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı kararıyla TOKİ'ye devredilip özellikle oradaki sulama projelerinin bitirilmesi noktasında onaylandı. İnşallah en kısa sürede bu sorunlar çözülecek ve biz de biliyoruz ki Adıyaman'ın en büyük sorunlarından biri bu sulama projeleri. İnşallah bu konuda bu yeni dönemde bu işler hızlanacak ve yarım kalan projeler tamamlanmış olacak.

Geçen hafta da hatırlarsanız milli eğitim bakanımız Adıyaman'a geldi ve Adıyaman için ciddi bir yatırım teşkil edecek ve Adıyaman'ın okullaşma oranını arttıracak bir katkı sundu. Yapmış olduğu bu destekten dolayı buradan da başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli eğitim bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Gazeteci meslektaşların projeleri takip etmelerinden memnuniyet duydum. TBMM’ye gelip çalışmalarımızı izlemeniz bizleri mutlu etti.

YAKUP Taş ‘Sulama projeleri önemli’

Ak parti Adıyaman milletvekili Yakup TAŞ’ta GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı TBMM çalışma ofisinde kabulünde sulama projelerinin Adıyaman için önemine dikkat çekerek şunları söyledi  ‘Başta ürün çeşitliliğini artırmak için Adıyaman'da özellikle verimini artırmak için sulu tarıma ihtiyacı var, biz bu konuda koçali ,gömükan barajları üzerinde özellikle duruyoruz.

Şu ana kadar biraz finansman sıkıntısı vardı,  şu an verilen yeni yetkiyle bu işlerin tamamlanması için TOKİ'ye devrediyoruz o konuda finansman sıkıntısı kalmadı inşallah 2023-2024 gibi Koçali gömükan barajlarımız faaliyete geçecek diye umut ediyoruz. T

Tabii bu barajların açılmasıyla, faaliyete geçmesıyle Adıyaman'da ürün çeşitliliği artacaktır. Çiftçilerimiz daha çok verim elde edecektir bu konuda bizim için Adıyaman için en önemli olan şey tarımsal sulamadır. Biz il başkanı ilçe başkanı teşkilatlarımız la beraber tarımsal sulamayı bir an önce hayata geçirmek için bunun takibini yapıyoruz İnşallah en kısa zamanda barajlarımız faaliyete geçecek ve Adıyaman’ımız da rahat bir nefes alacak. Bademde Türkiye'de 1. noktadayız nar da aynı durumdayız Samsat bölgesinde. Gölbaşı'nda Trabzon hurmasında iyi bir noktadayız ve aynı zamanda Besni’de Besni üzümü Gölbaşı’nda kuru üzüm tuttu diğer meyveler de iyiyiz inşallah dediğimiz gibi en iyi şekilde tarımsal sulamaya geçişimiz olur onun için gayret sarf ediyoruz.’ dedi

Editör: TE Bilişim