Ziyarette Gazeteci Adnan Avuka Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a Antalya’da ikamet eden Mardin’li bir iş adamı arkadaşının Tıp Fakültesi kurulma kararı alınırsa binasını yapma ve aynı zamanda imkân yaratılırsa Mardin’e birde huzur evi yapmayı düşüncesini Vali Demirtaş’a iletti.

Yapılan telefon görüşmelerinden sonra bu istek teyit edildi,  Mardin’de Tıp Fakültesi isteği talebi yüksek sesle seslendirilmeye başlandı.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Ziyaretten sonra gazetemize açıklamada bulunan GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı ve Doğu ve güneydoğu kültür sanat platformu başkanı Halil Aslan ‘… Vali Mahmut Demirtaş’la Adana’da başlayan hukukumuz devam ediyor, Adana’da çalışkanlığı disiplini ve kamu kaynaklarının kullanımında gösterdiği titizlikle dikkat çeken Sayın Demirtaş’ın Mardin ilimize atanması Mardin için bir şanstır. Vali beyin bu özelliğini Adana’ya atandığında da genel başkanımız Kıymaz söylemişti.

Mardin ilimizi çeşitli alanlarda geliştirmek kalkındırmak için hepimizin el birliğine dayanışmasına ihtiyaç var. Mardin’in gelişmesi kalkınması siyasilerin, bürokratların, yatırımcıların, sanatçıların ve basının birlik beraberliğiyle ortaya çıkacak projelerin takibiyle olacaktır.

Uzun zamandır düşündüğüm ziyareti bu gün gerçekleştirdik. Kendilerine başarılar diledim‘ dedi.

TIP FAKULTESİNİN KURULMASINI İSTİYORUZ

Küresel gazeteciler cemiyeti Mardin Temsilcisi Adnan Avuka’da şunları söyledi ‘..  Değerli dostum meslektaşım Halil aslan beyle Mardin valimizi ziyaretimizde hayırlı olsun dileklerimizi iletmenin yanı sıra Mardin ilimize Tıp Fakültesi kurulma hayallerimizi ve bir Mardin’li işadamımızın bu hususta dileklerini ilettik.

Vali bey eğitim ve sağlık konularında daha duyarlı, Vali bey Tıp Fakültesi kurulma hususunda ilimize öncülük eder ve bu yatırımı Mardin’e kazandırır ‘dedi.