GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’na basın açıklaması yayınlayarak destek verdi.
Suriye’ye karşı başlatılan ‘Barış pınarı’ askeri harekâtının Türkiye’nin bölgede geleceği açısından hayati önem taşığının altını çizen Kıymaz, “Ülkemizin bekası açısından büyük önem taşıyan bu operasyon Türkiye’nin en önemli güvenlik sorunu olan terör örgütlerine karşı başlatılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti milleti yıllardır çeşitli terör örgütlerinin saldırısına maruz kalmaktadır, büyük acılar bu nedenle yaşayan Türkiye terörle mücadele etmeye devam ediyor ve edecektir.

 Devlet ve millet olarak, terörle mücadelede haklılığımızı dünya kamuoyuna duyurarak diplomatik kanallardan da tüm dünyaya en yüksek sesle duyurmuş olduk, bizlerde Avrupa’daki meslektaşlarımıza ulaşarak onları bu konuda aydınlatmaya çalışıyoruz.
Ezelden ebede İstiklal ve istikbalimizin korkusuz bekçisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyoruz. 80 milyon vatandaşımızın kalbi ve dualarımız Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ’a karşı başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda görev alan askerlerimizle birliktedir. Bölgede çok sayıda gazeteci arkadaşımızda hayatlarını tehlikeye atarak, gelişmeleri duyurmaya çalışmaktadır, Kahraman ordumuza ve bölgede görev yapan meslektaşlarımıza Suriye seferinde muvaffakiyetler diliyoruz, dua ve desteğimiz onlarladır” dedi.                                                           

Editör: TE Bilişim