Akittv’nin zevkle izlenen Yusuf Ozan Demir’in hazırlayıp sunduğu Başka açıdan programının bu haftaki konukları Akit gazetesi yazı işleri müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, LDP eski genel başkanı Cem Toker, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Gazeteci-Yazar Kenan Alpay, Gazeteci-Yazar İsmail Türk ve Prf.Naki Erdemir’di.

ABD seçimleri, İzmir depremi ve gündeme dair konuların konuşulduğu programda söz alan Zeynel Abidin Kıymaz Soma maden kazasında 301 maden işçisinin ihmale kurban gittiğine dikkat çekerek şunları söyledi ‘.. Soma’da çalışma koşulları iş güvenliği hususunda denetimsizlik vardı işçilerimiz yer altında kaldı. Onların çoluk çocukları napıyor? haberimiz yok. Yarın İzmir depremide unutulacak ve insanlar acılarıyla Baş başa kalacak.

AYNI DEPREM JAPONYADA OLUYOR KİMSE ÖLMÜYOR

2020 yılı içerisinde 5-7 arası şiddette birçok ülkede deprem oldu ve hiç birinde 110 kişi ölmedi. Bazıları bunu şöyle yorumluyor ‘ İzmir’de çok rakı içtiler vs bundan dolayı deprem oldu’ böyle saçma anlayış olmaz, Japonya’da herkes içiyor her ay 7 şiddetinde deprem oluyor ve orada kimse ölmüyor.

Deprem: faylar arasında enerji sıkışması sonucu boşalan enerji sonucu meydana gelen sarsıntıya deprem denir, bunları şuna buna yormayalım, bizi bu anlayışla ilgili Mehmet Akif Ersoy Müslümanları defalarca hurafelerle ilgili uyarmış, bilimi fenni öteleyip hurafelerle uğraşmayalım. Biz binamızı sağlam yapalım, iyi denetleyelim sonra deprem olursa sonuç baş göz üstüne.

 İzmir depreminde bir binanın altında ki işyerinde market için rahat gezilmesi ve kullanım için koca kolanları kesilmiş, bir kişinin keyfine bina ahalısı perişan oldu.

Belediyeler süratle bölgelerinde iş yerlerinin kolonlarını gezip denetlemeli, kolonu kesilmiş çürük yapıları tespit etmeli gerekli işlem yapmalıdır’ dedi.

Gece geç saatlere kadar süren, yer yer hararetli tartışmalara sahne olan program ilgiyle izlendi.