Hafta sonu GAP gazeteciler birliği yönetiminin Nemrut dağına, mesire alanlarına yaptığı gezi ve değerlendirme toplantısında bölgedeki tarihi turistik alanların durumu hakkında çeşitli yayın kuruluşlarında yazılan makaleler, haberler ve uyarıcı yayınlar sonrası devlet harekete geçti ve çalışma başlattı.

GAP gazeteciler birliği genel sekreteri tayfun Güzel konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

SAYIN VALİYE VE ÖZEL İDAREYE DUYARLILIĞINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER...

BASIN OLARAK BİR KEZ DAHA SORUNU TESPİT EDİP, ÇÖZÜM BULDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ...

KIRKGÖZ MESİRE ALANININ YOLU YAPILIYOR...

Geçtiğimiz günlerde GAP Gazeteciler Birliği olarak bölge illerden de yönetim kurulu üyesi gazetecilerin katılımıyla Nemrut dağı zirvesinde Temmuz ayı istişare toplantısı düzenledik. “OY FIRAT” otelinde 2 gün süren kamp dâhilinde Pandemi sürecinde Adıyaman turizminin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları ele alındı. Program sonrasında Nemrut dağı, Eski Kâhta kalesi, Cendere köprüsü ile Kırkgöz mesire alanı ve Sülüklü göl ziyaret edilmiş, bölge halkının taleplerini dinledik.

Kamp sonrası başta GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, yönetim kurulu üyeleri Yaşar İçen, Kemal Kutlu olmak üzere birçok yönetim kurulu üyesinin kendi gazete, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yaptığı haberlerde Gerger ilçesine bağlı Kırkgöz mesire alanının yol sorununu ve mesire alanının bakımsızlığını dile getirdik. Daha sonrasında ise Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Çuhadar 'ı göreve başlaması münasebetiyle cemiyet yönetimi olarak ziyaret ettik. ziyaretimizde de yaptığımız değerlendirme toplantısı, bölgede izlenimlerimizi Vali beye bizzat anlattık, Vali bey büyük bir dikkatle dinledi notlar aldı ve konuyu incelemeye aldığını ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Vali Mahmut Cuhadar’ın talimatıyla, bugün itibariyle il genel sekreteri Sayın Sami Işık 'ın koordinesiyle özel idare ekipleri tarafından ilk etapta bozuk olan stabilize yolda bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Hem mesire alanı hem de sülüklü gölün yolu daha düzgün bir hale getirilecek. İnşallah daha sonra da mesire alanına gerekli bakımlar yapılacak.

Bizler basın olarak vatandaşın gözü kulağı olmaya devam edeceğiz, Vali Mahmut Cuhadar’a duyarlılığı için teşekkür ediyoruz’ dedi.