GAP Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri A.Tayfun Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "PKK/KCK terör örgütüne bağlı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı sona erdiğini kaydetti.

Harekat kapsamında Irak’ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesine düzenlenen operasyonda 48 terörist etkisiz hale getirildiğini 2 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğini ifade eden Güzel, "Operasyonlarda 3 Mehmetçiğimiz şehit olurken 3 Mehmetçiğimiz de yaralandı.Operasyonda ayrıca 2005 yılında terör örgütü tarafından kaçırılan ve o günden beri rehin tutulan 13 askeri ve sivil vatandaşımızın da bir mağara içerisinde katledildiği ortaya çıktı."dedi.

Güzel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken hain örgüte de lanet okudu. Hain terör örgütü PKK tarafından katledilen vatandaşlarımızdan birisi de Adıyaman’ın Kahta ilçesi Salkımbağı köyünde ikamet eden Aydın Köse olduğu anlaşılmıştır. Şehit vatandaşımız bugün düzenlenen törenle toprağa verilirken terör örgütü ve yandaşlarına lanet okundu. Hain terör örgütü PKK/KCK yine gerçek yüzünü göstermiş, masum, korunmasız ve sivil vatandaşlarımızı katletmiştir.

Silahlı kuvvetlerimiz şehit olan vatandaşlarımızın intikamını almış ve bundan sonra da hainlerden intikam almaya devam edecektir. Türk silahlı kuvvetlerimizin her bir mensubunu başarılı operasyonlarından dolayı kutluyor, terör örgütü üyelerinin inlerine girerek son üyesinin etkisiz hale getirilene kadar düzenleyeceği operasyonlarda başarı diliyorum. Allah, devletimizin, silahlı kuvvetlerimizin ve Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun, hain terör örgütünün ve teröristlerin de sonunu getirmelerine yardım etsin."
Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim