Bölgenin en etkili gazetecilerinden Adıyaman Yaman ses gazetesinin sahibi Sami Nakipoğlu şehadetinin 42.yılında unutulmadı.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz beraberinde gazetecilerle şehit edilişinin 42.yılında Sami Nakipoğlu’nu mezarı başında andılar.

 KCK terör örgütünün elebaşı Sabri ok ve beraberindeki PKK’lı teröristlerce 9 Mart 1979 günü akşam üzeri evinin önünde pusuya düşürülerek şehit edilen Adıyaman Yaman ses gazetesinin sahibi Sabri Nakipoğlu bölgenin sevilen sayılan kanaat önderlerinden biriydi.

Mezarı başında açıklamada bulunan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Sami Nakipoğlu’nun yeri hala doldurulamadığının altını çizerek şunları söyledi ‘.. Sami Nakipoğlu Cumhuriyet döneminin Adıyaman’da yetişmiş en entelektüel donanımlı kişisi Rahmetli Sami Nakipoğlu’ydu.

FAKİR FUKARA BABASIYDI

Kendisini iyi yetiştirmiş, şair-yazar usta bir gazeteciydi. Fakir fukaranın ihtiyaçları için didinen, yoksul kimselerin haklarının arayıcısı, zalimlik yapan veya halka iyi davranmayan yöneticilerin korkulu rüyasıydı. Vatan bayrak Türkiye ve Atatürk sevdalısı bir entelektüeldi.

Toplumun her kesimin saygısını alan bu Adıyamanlı terör örgütlerinin hedefi oldu. Rahmetli Gazetede çalışanlarının maaşını ödedikten sonra evine dönerken 9. Mart 1979 günü kapısının önünde P:K:K. Lı Teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edildi. Adıyaman’da binlerce yıldır barış içerisinde yaşayan halkın kardeşliğine kurşun sıkıldı, mezhep ve etnik çatışma hedefleyenlerin bölgeyi yangın yerine çevirme hedeflerini Adıyamanlılar sağduyusuyla boşa çıkardı.

Terör bölgemizden çok can aldı, Sami Nakipoğlu ’da teröre kurban giden memleket sevdalısı bir büyüğümüzdü, mekanı cennet olsun, basın camiamızın ve sevenlerinin başı sağ olsun’ dedi.