Kahramanmaraş’ta Köy Okullarında okuyan öğrencilerin bilgiye daha çabuk ulaşması için Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği güzel bin projeyi hayata geçirdi.

Kitap yaprağı eğitim gelişim ve farkındalık derneği öncülüğünde köy okullarında kütüphane kurma projesi ve okulların tadilatlarına destek olmak amacıyla gönüllü genç Burak Çetinkaya öncülüğünde başlatılan sosyal sorumluluk projesi 2018 2019 eğitim öğretim döneminin ilk ziyaretini Yeşilyöre köyü demirciler ilköğretim okuluna gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkeze 50 km uzaklıkta olan ve 65 öğrencisi bulunan okulda öğrencilerin kütüphanesinin olmadığı ve okulun bazı ihtiyaçlarının olduğunu bilgi edinen ekip köy okulunu ziyaret etti.

Çocuklara kitap götürerek okulu inceleyen gönüllüler okul müdürüyle sohbet ederek okul duvarının düşük olmasından dolayı okul bahçesine hayvanların girdiği hafta sonları okulun bahçesinin dışarıdan gençler tarafınca kullanılarak tahrip edildiğini okulun sobayla ısındığı duvarların ek bina birleşim noktalarında çatlaklar oluştuğu duvarların nem ve rutubetli olduğunu öğrenci sayısının düşmesi nedeniyle milli eğitimin sınırlı bütçe ayırdığı ve gerek milli eğitim gerek belediyelerin destekleriyle ihtiyaçların tamamlandığını ifade etti.

Gönüllü gençler çocukların eğitimlerine daha elverişli ortamda devam etmesi için öncelikli olarak kütüphane kurulmasına ve okul duvarının güvenli hale getirilmesine, bahar mevsiminin gelmesiyle okul duvarlarında tadilat ve boyama yaparak güzelleştirme çalışmasıyla okulun daha güzel ve eğlenceli hale getirilmesi için çalışacaklarını bunun için tüm Kahramanmaraş halkından destek beklediklerini ifade ettiler. Proje koordinatörü Osman Hulusi ÜZÜM Birçok köy okulunun ihtiyaçlarının olduğu, kütüphanelerin eksik olduğu ve buralar da gönüllü çalışmalarını devam ettireceklerini bunun için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade ederek.

Devlet elinde olan bütçesi kadar her okula destek olmakta fakat bazı okullarımız öğrenci sayısı az olması nedeniyle az bütçe almakta bundan dolayı birçok ihtiyacını hayırsever, belediye, öğretmenler ve gönüllülerin desteğiyle sağlamakta bizler bu projeyi hem devlete destek olabilmek hemde imkanların kısıtlı olduğu yerlerde okuyan çocuklarımıza katkı sağlamak amacıyla başladık ve devam ettireceğiz.

Bizlere her zaman destek olan hayırseverlerimize ve Ziyaretler için ulaşım desteği sağlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Çocuklarla zaman geçirip sohbet eden gençler hepsinde ayrı bir enerji ve özellik olan çocukların gözlerindeki mutluluğu hiçbir yerde görmediklerini öğrenciler arasında bir kız çocuğunun doktor olmak için derslerine çok çalıştığı günlük 500 soru çözmeye gayret ettiğini öğrendiğimiz de ne kadar doğru bir projeyi devam ettirdiğimizi anladık. Kahramanmaraş'tan başlayarak Türkiye'nin neresinde olursa olsun elimizden geldiğince bu projeyi devam ettireceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim