Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler büyükşehirlerdeki vaka sayısının düşmesini sağlarken Anadalu'da bazı illerdeki rehavet endişelendiriyor. Başta Adıyaman, Gaziantep, Batman, Kars, Uşak, Düzce gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı.

Başta Adıyaman olmak üzere Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı.

Virüsle mücadelede alınan tedbirler büyük şehirlerde vaka sayılarını aşağıya çekerken, Adanolu’da bazı şehirlerden endişelendiren haberler geldi. Havaların ısınmasıyla evde izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı. Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı. Bu iller için de sokağa çıkma yasağı kararı gelebilir.

Vatandaşların rehavet kapılması nedeniyle Anadolu'daki birçok ilde ek önlemler alındı. Adıyaman'da yarından itibaren sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığı hatırlatıldı.

Balıkesir'de de sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde maske ile dolaşmanın zorunlu olmasına karar verdi.

Kaynak:PHA