Saadet partisi Adıyaman belediye başkan adayı Faruk Ünsal, saadet partisi İl başkanı Hâşim Asnuk ve partili heyet GAP Gazeteciler birliği genel merkezini ziyaret ettiler.

Ziyarette GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz muhalefetin demokrasinin olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekerek Basınla beraber iktidarı, idareyi, yargı dışında denetleyen önemli erkler olduğuna dikkat çekti ve muhalefetinde düzeyli olmasını arzu ettiğini söyledi.

Kıymaz ‘..ülkemiz devletimiz son yıllarda önemli zorluklar ve sorunlar yaşadı bu zorlukları iktidarı muhalefeti bir olarak beraber göğüsledik, çıkış yolunda bize ışık tutacak basın ve muhalefettir ; iktidar basın ve muhalefetin eleştirilerinden yararlanarak çalışmalarını olgunlaştırmalı, iktidarı muhalefetiyle eleştiriden uyarıdan hiç korkmayalım, eleştiri ve öneri ortadan kalkarsa sessizlik başlarsa sessizlikten korkalım’ dedi.

Ünsal: Siyaset dilini iyi kullanmalıyız

Ziyarette seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Saadet partisi Adıyaman belediye başkan adayı A.Faruk Ünsal’da 17 yıldır iktidarın Adıyaman’ın sorunlarını çözemediğini ve hak ettiği yatırımları alamadıklarına dikkat çekerek seçim çalışmaları sırasında da nazik bir dil kullanmaya özen göstereceğini söyledi.

 Ünsal değerlendirmesinde şunları söyledi ‘.. Siyasette ötekileştirici dil kullanmayı doğru bulmuyorum. Kurulu bütün partiler iktidara gelip sorunları çözmek için kurulmuşlardır, hiç biri düşman değil, diğerlerini düşman gören anlayışı doğru bulmuyorum.

 Siyasette siyasilerin üslup ve dillerini düzgün kullanmalarında ülkemizdeki gerginliği yumuşatacağına inanıyorum’ dedi.

ÜNSALLA SEÇİME GİRİYORUZ

Parti genel merkezlerindeki ittifak görüşmeleri ile ilgili bir soru üzerine saadet partisi Adıyaman il başkanı Hasim Asnuk’ta parti genel merkezinin desteğiyle talimatıyla aday ortaya çıkardıklarını ve adaylarının arkasında olduklarını geri çekilmeyi asla düşünmediklerini söyledi