Kuruluşundan beri her yıl Ramazan ayının ilk Pazar günü binlerce Adıyamanlıyı iftarda buluşturan Adıyamanlılar Vakfı’nın bu yıl düzenlediği 23. Geleneksel İftar Programı’na rekor katılım yaşandı. Adıyamanlılar Vakfı’nın İstanbul Bağcılar’daki merkezinde düzenlenen iftarında yaklaşık 3000 kişi “gönül sofrası”nda aynı anda iftar açtı.

İftara; Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Muhammed Fatih Toprak, Abdurrahman Tutdere, İbrahim Halil Fırat, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, bürokratlar, STK temsilcileri, basın mensupları, bursiyerler ve binlerce vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, katılımcılara teşekkür etti.

Aybak,”Mağdur ve mazlumlar için fırsat olan Ramazan ayı içerisindeyiz. Başta İslam âlemi olmak üzere, tüm ihtiyaç sahiplerine ‘el’ olmanız umuduyla. Unutmayalım ki, bizim için sıradan olan barınma, beslenme, giyim, kuşam, yeme içme farklılığı bazılarının hayalidir. Bunların farkında olmanız dileğiyle sağlık, mutluluk ve huzur içinde nice Ramazanlara kavuşmanızı Yüce Allah’tan temenni ederim.” dedi.

AYDIN: TÜRKİYE, BU COĞRAFYADA YIKILMAYAN TEK KALE

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu vurguladı.

Adıyamanlılar Vakfı’nın yine Adıyaman dostlarını bir araya getirdiğini kaydeden Aydın şöyle devam etti:

“Bu artık geleneksel bir hal aldı. Bizler de programımız ne olursa olsun ilk pazarı Adıyamanlılar Vakfı’na ayırıyoruz. Vakfı, imkânı olan ile ihtiyacı olan arasında bir köprüdür. Elhamdülillah imkânlar oluştu, gönül erleri bir araya geldi. Burada, Bağcılar’da, İstanbul’daki bütün hemşerilerimizi kucaklayan güzel bir vakıf binası yapıldı. Geçmişten bugüne kadar emek veren, gayret gösteren, samimiyetle insanımıza yardımı kendine düstur edinen tüm vakıf yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Tüm kardeşlerimizi, ‘en hayırlınız başkasına faydası dokunandır’ düsturuyla hareket ediyor. Devletin de, siyasetin de amacı bu. İslamı hakkıyla yaşarsak dünyada muhtaç insan kalmaz. Biz burada iftarımızı açacağız ama iftarında kurşun yağan Müslüman kardeşlerimiz var. Ekmek, bulamayan, açlıktan kıvrananlar var. Yemen, Irak, Suriye, Libya, Arakan, Somali, Sudan gibi dünyanın birçok yerinde Müslümanlar maalesef mağdur ve mazlumlar. Bu zengin coğrafyada hakikatiyle İslam’ı, insanlığımızı yaşayabilsek herhalde dünyada yardıma muhtaç kimse kalmaz diye düşünüyorum. O yüzden ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları dikkate almalıyız. Çünkü bu coğrafyada yıkılmayan tek kale olduğumuzu biliyoruz. Son kale olduğumuzu ve tüm bu mazlumlar için umut olduğumuzu biliyoruz. Bu bilinçle hareket ederek, bütün farklılıklarımızla beraber Türkiye ortak paydasında ortak hareket etmek zorundayız.”

ÖZKARTAL: İYİKİ ADIYAMANLI GÖNÜL İNSANLARI VAR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise, iftar programına katılan herkese teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı’nın Adıyamanlıların buluşma noktası olduğunu vurgulayan Özkartal,”Adıyamanlılar Vakfı kurulduğundan bu yana, yöre insanını bir araya getiren, hemşerilerini İstanbul gibi bir metropolde bir araya getirerek onların bir birine temas etmesini sağlayan Adıyamanlılar vakfı, sadece Ramazanlarda değil, her Cumartesi-Pazar da burada adeta Adıyaman’ı yaşatıyor. O nedenler kurucularından, emeği geçen bütün hemşerilerimden Allah razı olsun. İyiki Adıyamanlılar var, iyiki Adıyamanlı gönül insanları var.” ifadelerini kullandı.

DURSUN: ADIYAMANLILAR VAKFI BUNDAN SONRA DA ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAK

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise, Ramazan’ın başlangıcından beri ilk defa “evinde” iftar açtığını söyledi.

Vakfın kuruluşunda, gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Dursun şu ifadeleri kullandı:

“Sizlerle birlikte 1998 yılında başlayan ve bugüne kadar devam eden, şu anda da vakfın bir yönetim kurulu üyesi olarak da hitap ediyorum, gönüllü çalışmalarımız oldu. Ama Adıyamanlılar Vakfı her zaman kendisini daha da geliştirmeye, daha iyi işler yapma adına gayret ederek bugünlere kadar geldi. Vakfın üzerinde çok ciddi emekleri olan büyüklerimiz var. Bu büyüklerimize ben burada şükranlarımı iletiyorum. Çünkü hem şu binanın yapılmasında hem de vakfın büyük hizmetlere imza atmasında çok ciddi emekleri oldu. Bundan sonraki süreçte de Adıyamanlılar Vakfı’nın çok güzel işlere imza atacağını biliyoruz. Biz de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Adıyamanlılar Vakfı’nın bu serüveninde olmaya devam edeceğiz. “

GÖKSU: VAKFI HERKESİN ORTAK DEĞERİDİR, VAKIF PAYLAŞMAKTIR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu, Adıyamanlılar Vakfı’nın 23 yıl önce kurulduğunu belirtti.

Adıyaman’a en büyük yatırımın, Adıyaman’dan İstanbul’a okumaya gelen gençlere sahip olduğunu düşünerek yola çıktıklarını dile getiren Göksu şöyle devam etti:

“23 yıllık vakıf hayatımızda, on binleri aşan öğrencimize burs verdik. Hiçbir zaman bir ayrım söz konusu olmadan, Adıyamanlıysa, hangi ilçeden olursa olsun onlara sahip çıkmaya çalıştık. Çünkü yatırımların en güzelinin, en uzun soluklusunun, en kalıcısının insana yapılan yatırım olduğunu yaşayarak görmekteyiz. İşte Adıyamanlılar Vakfı, bu hizmetleri kurulduğu günden bu yana devam ettirdi. Bugün de burada Adıyaman’ı tüm farklılıklarıyla, tonlarıyla, güzellikleriyle görmek bizi fazlasıyla mutlu etmektedir. Vakfı herkesin ortak değeridir. Vakıf paylaşmaktır. Bizim inancımıza göre İslam sadece yaşamak için değil, yaşatmak için vardır.”

TOPRAK: ADIYAMANLILAR VAKFI, MÜTHİŞ İŞLERE İMZA ATIYOR

Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Adıyamanlılar Vakfı’nın müthiş işlere imza attığını söyledi.

Vakıf hizmetlerinde emeği geçenlere teşekkür eden Toprak, ”Ankara’da da vakfımızın çok önemli bir şubesi açıldı. Hamamönü’nde çok güzel bir bina satın alındı. Orada da hemşerilerimizle, Ankara’daki bürokratlarımızla, öğrencilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Ben hem Türkiye’nin dört bir yanında hem de yurt dışında Adıyamanlı hemşerilerimizle bir araya geliyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun hemşerilerimizin yanındayız. Hep beraber inşallah Adıyaman’ımızı ve ilçelerimizi kalkındırmak için çalışacağız. Sadece vekillerimizin değil, bürokratlarımızın, iş adamlarımızın, akademisyenlerimizin desteğiyle memleketimizi hep beraber daha iyi konuma getireceğiz. İş adamlarımızı Adıyaman’ımıza yatırım yapmaya davet ediyoruz. Adıyaman’da her zaman onlara yardımcı olacağımızın taahhüdünü veriyoruz.” şeklinde konuştu.

TUTDERE: BİR ADIYAMANLI OLARAK GURURLANDIM

Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise, Adıyamanlılar Vakfı’nda olmak dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bugün hemşerilerimle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duydum.” diyen Tutdere,”Ben buraya ilk kez geliyorum. Şu binayı, şu güzelliği gördükten sonra hemşeriniz olarak, bir Adıyamanlı olarak gururlandım. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Ankara’da da böyle bir güzellik vardı. Tüm farklılıklarımızla bir masanın etrafında bir araya gelmeyi başardık. Bugün burada da aynı tabloyu birlikte yaşıyoruz. Ramazan ayı birliğe, kardeşliğe vesile olsun inşallah. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var.” değerlendirmesinde bulundu. 

TEVFİK GÖKSU: BU İFTARLAR KARDEŞ OLMAMIZA VESİLE OLUYOR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, şu ifadeleri kullandı:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan’ımızın rahmet kapısında devam ediyoruz. Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Adıyamanlılar Vakfı’mızın geleneksel iftarı artık her Ramazan’ın ilk Pazar günü bizi bir araya getiriyor. Aslında bu iftarlar, gerçekten yeniden birbirimizle tanış olmamıza, yeniden tanışarak yeniden kardeş olmamıza, yeniden bir ve beraber olmamıza çok büyük katkılar sunuyor. Bir hayrın kapısını açmak, o hayrı işlemek gibidir. Bu hayra kapı açanların da kıyamete kadar nasip alacaklarını düşünüyorum. Allah onların ömürlerine bereket eylesin. Bizler her birimiz, vakıf medeniyetinin çocukları olarak bu güzel ortamın devamına katkı sunmakla mükellefiz. Adıyamanlılar Vakfı, İstanbul’da, Türkiye’de bu işe çok büyük örneklik teşkil etti. Bu güzel çalışmalara bizler de hep birlikte en güzel bir şekilde destek vererek bu büyük hizmeti büyütmeliyiz diye düşünüyorum.”

Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ve Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek de de birer selamlama konuşması yaparak, programda bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdiler.

Konuşmaların ardından dualarla iftar açıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar programı sonrasında Adıyaman Milletvekilleri ve vatandaşlar “Çay sohbeti” eşliğinde İstanbul’daki Adıyamanlı hemşerilerine Adıyaman’da yapılan hizmetleri anlattı.

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal’ınmoderatörlüğünde düzenlenen istişare toplantısında milletvekilleri tek tek söz alarak Adıyaman’a ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.