Besni Belediyesi koronavirüs salgınını önleme tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile kapatılan berber, bayan kuaförü, kahvehane, kıraathane, çay ocakları gibi iş yerleri için 300 lira nakdi yardımda bulunacak.

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, yaptığı açıklamasında, koronavirüs salgını nedeniyle yayınlanan genelge ile iş yerleri kapanan esnafa belediye olarak 300’er lira nakdi yardımda bulunacaklarını ifade etti.

Salgın dolayısıyla mağdur olan esnaf kardeşlerimizin bir nebze dahi olsa ihtiyaçlarına ortak olabilmek adına Besni Belediyesi olarak böyle bir karar aldıklarını belirten Emre, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Allah’ın izni ile koronavirüs ile mücadeleyi tedbirlerimizi alarak ve birazda sabrederek İnşallah kazanacağız. Kapanan işyerlerinden dolayı vatandaşlarımızın sıkıntılarının olduğunun farkındayız. Bizlerde bu sıkıntıların çözümü için belediyemizin imkanları doğrultusunda iş yeri kapanan esnaflarımıza maddi destek vermek adına böyle bir karar aldık.

İlçemizde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizin her köşesinde ekiplerimiz dezenfekte çalışmaları yapıyor. Bunların yanı sıra “Vefa Sosyal Destek” gurubumuz evinde kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tedarik etmeye devam ediyor. Belediye olarak var gücümüzle salgınla mücadele için çalıyoruz. Bu minvalde iş yeri kapanan esnaflarımızın da mağduriyetini gidermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Allah’ın izni ile inşallah tez zamanda bu salgından kurtuluruz."

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim