-"KÖYLERİMİZE HARCAYACAĞIMIZ 10 MİLYON ÖDENEK VAR"

Gencer, diğer bir konunun köylerdeki içme suyu problemleri olduğunu belirterek, “Tabi kaynaklar kuruyabiliyor, sıkıntılar oluşabiliyor ve biz bunları da çözmek istiyoruz. İleriki günlerde İl genel meclisi üyeleri ile birlikte toplanıp bütün sıkıntı ve sorunları kalem kalem inceleyeceğiz ve neler yapabiliriz onları görüşeceğiz. KÖYDES projesi ile ilgi cumhurbaşkanımızın ilçemize aktardığı 6 milyon lira  gibi ciddi bir ödenek var. Bu sadece KÖYDES projesinden gelen. Ayrıca İl Özel İdaresinden 4 milyon lira gibi bir bütçe var ve toplam 10 milyon lira gibi köylere harcayacağımız bir kaynağımız var. Öncelikle acil sorunlarımızdan başlamak üzere hakkaniyetli bir şekilde bu kaynağı köylerimize kullanacağız ve ihalelerini yapacağız.”dedi.

-“SİZLER KÖYÜN TAMAMINI TEMSİL EDİYORSUNUZ”

Taziye evleri ile ilgili yapılacak işlerin olduğunu aktaran, Gencer, şöyle devam etti:

“Onlar da programa alındı ve gerekli işlemler yapılacak. Eksikler bitmez ama bunlar zaman içerisinde en acil sorunlarımızdan başlayarak halletmeye çaba sarf edeceğiz. Sizden önceki arkadaşlar da genel olarak köylerde olan sorunları çözebilmek için hem bizi hem il genel meclisi üyesi arkadaşları hem de vekillerimizi ciddi anlamda sıkıştırdılar. Köylere daha hızlı hizmet gelebilmesi için mücadele ettiler. Sizden tek istirhamımız köy muhtarları köyün emniyetinden, huzurundan ve genel gidişatından sorumlu yetkili kişidir. Bu yetkilerimizi kullanırken hakkaniyetten ve adaletten ayrılmamamız gerekiyor. Köy muhtarlığı seçiminde size oy vermiş vermemiş, karşınızdaki adaya çalışmış çalışmamış, bunlar artık geride kaldı. Sizler köyün tamamını temsil ediyorsunuz. Karar alırken, bir iş yaparken herkese eşit ve adil bir şekilde davranmak zorundayız. Herkese o güveni vermeniz gerekiyor. Devlet tüm imkanları ile vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde elimizden geleni yapacağız.”

İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer'in konuşmasının ardından bir yıl süre ile görev yapacak plan ve bütçe komisyon üyesi ile ihtisas komisyon üye seçimi ile birlik encümeninde bir yıl süre ile görev yapacak 2 il encümeni ve 2 köy muhtarı seçimine geçildi.

Seçim sonucunda birlik encümenliğine İl Genel Meclis Üyeleri Ramazan Durmuş ve Mehmet Kılınç, köy muhtarlarından Beşyol Köyü Muhtarı Hasan Günaydın ile Yelbastı Köyü Muhtarı Ahmet Öztürk seçildi.

Kaynak:PHA