Duayen gazeteci latif Şimşek’in ekran klasiği haline getirdiği Beyaztv Dinamit programının bu haftaki konukları GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz,  Şehir aileleri, güvenlik korucuları federasyonu genel başkanı Ziya Sözen ve araştırmacı-yazar Ramazan Bucak’tı.

Gece geç saatlere kadar süren ve ilgiyle izlenen programda şehit aileleri ve güvenlik korucuları federasyonu genel başkanı Ziya Sözen ‘ amasız, fakatsız bir şekilde HDP terör destekçisi olarak kapatılmalı’ derken, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘.. geçmiş deneyimlerimizde görüldü parti kapatma çözüm olmuyor, kapatma HDP’ye mağdur görüntüsü verir, kapatma yerine suça bulaşmış, teröre bulaşmış her üyesinin yargılanması sağlanmalı ve milletvekiliyse hemen dokunulmazlığı kaldırılmalıdır.

Teröre asla ve kata müsamaha gösterilmemeli.

HDP seçmeni de bu gün gelinen noktada vicdan muhasebesini yapmalı. Terörle aralarına mesafe koymalı. Teröre pirim tanımamalıdırlar.

Türkiye 1984 Türkiye’si değil, bu gün bölgesinde güçlü, savaş teknolojisini yenilemiş, 300 milyon Türk dünyasının desteğini duasını arkasına almış güçlü bir Türkiye’dir. Bölgesinde çapulculara pirim vermez güçlü bir ülkedir.

Terörle mücadelenin yanı sıra, bölgenin yaralarının sarılması için devlet başta istihdamı artırıcı çalışmalar yapmalı. Tekstil, hayvancılık başta olmak üzere bölgesel özel destekler yapılmalı.

Bölgenin önemli bir ili olan Adıyaman Ak partinin oy rekorları kıran bir ildir. 1954 yılında İl olan Adıyaman AK partinin kalesidir,  Adıyaman’ı n başarısını bu ile bakan atayarak taltif etmek gerekir, buna en yakışan isimde Ahmet Aydın.

 Adıyaman’ın bu başarısını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman’a bir bakanlık vererek taltif etmelidir. Adıyaman Türkiye’de tarihinde bakanı olmamış il. AK partinin kuruluşundan beri 19 yıldır emek veren hizmet eden Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın Kürt-Türk her seçmenle yakın sıcak ilişkileri olan, sevilen sayılan biri olarak bakan yapılabilir, bu göreve de yakışır’ dedi.

Programda araştırmacı-yazar Ramazan İzol  Pkk-fetö ilişkisi ve bölgedeki uyuşturucu ticaretine dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Gece geç saate kadar süren program sosyal medya hesaplarından da çok sayıda takipçi canlı yayınladı.

Editör: TE Bilişim