Samsat Genç Memur-Sen İlçe Başkanlığı tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen "Liseden üniversiteye meslek seçimi' konulu konferansa Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Yeşil konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Yunus Güzel'in yaptığı konferansa sendika yönetimi ve üyelerinin yansıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Güzel, "Gençlerimizin ufuklarını açmak,ilim irfan yolunda şuurlu bir gençlik için salgın sürecinde zoom üzerinden programlarımıza devam ediyoruz. Bu haftaki konuğumuzda hemşehrimiz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil'di. Çok verimli ve keyifli bir söyleşi oldu. Gençler de çok memnun kaldı. Hukuk fakültesi, avukatlık, hakimlik ve savcılık mesleği hakkında yararlı bilgiler edindi sınavlara hazırlık yapan öğrencilerimiz."dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil ise,"Ben 5 yıl okula ara vermiştim lisede.Sınava sadece bir kez girme hakkım vardı.Allah'a şükürler olsun ki kazandık, çalıştık ve buralara geldik. Siz de mutlaka çaba gösterin, yılmayın ve istediğiniz, sevdiğiniz mesleği icra edin, her mesleğin zorluğu ve kolaylığı var ama yeter ki sevdiğiniz işi yapın.Hepinize başarılar diliyorum.Ayrıca bizi bir araya getiren Yunus Güzel Başkanımıza da teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.


Kaynak:PHA