TOPÇU mesajında şunları söyledi ‘Irak bizim komşumuz, halkı da soydaşımız, dindaşımız ve birinci derece akrabamızdır.

Irak‘ın istikrarı, siyasi birliği, toprak bütünlüğü ve güvenliği, Türkiye ve Türk milleti için çok önem arz eder çünkü kardeşlerimizin ülkesidir.

Türkmen kardeşlerimiz 10 Ekim seçimlerinde 7 milletvekili ile Irak’ın parlamentosunda yer alabildi. Bu sonuç Türkmen nüfusunun karşılığı değildir.

Bu seçim sonucu da gösteriyor ki bir daha ki  seçimlerde Türkmenler oy kullanma hususunu milli bir görev olarak eksiksiz yaparlarsa o zaman siyaseten hak edilen temsili  elde etmeleri  mümkün olur.

Irak Türkleri siyasi cepheleşmelerden, ırkçı baskılardan, terörden çok zarar gören kadim bir halktır.

Irak halkı 1. Dünya savaşı sonrası her türlü zulümle karşı karşıya kalmış ve bu gün dahi göz yaşları ne yazık ki kurumamıştır.

Bu zulümlerin en ağırını  ise Türkmenler ve kadim Türkmeneli beldeleri yaşamış ve yaşanmaktadır.

Türkmeneli’nin  demografik yapısının, uluslararası hukuk hiçe sayılarak insanlık suçu işlenerek değiştirmek   gafletinin halen devam etmekte olduğunu biliyoruz.

Irak’ı bu hale getiren güçlerin piyonu olanlar tarafından Türkmen’e yapılan hukuksuz ve insanlık suçu saldırılar Irak’ta yaşayanların ve bölgenin barışını, refah ve istikrarını baltalanmaktadır.

Bu unsurlar bilmelidirler ki, Türkmen kardeşlerine karşı kendilerini bu haksız ve hukuksuz vahşete teşvik eden, destek olan güçlerin hedefleri; “Irak topraklarının altında olan zenginliklerdir.”

Türkmensiz Irak hayali ile Irak’ın barışının, ve istikrarının teminatı Türkmen’in yurduna yuvasına, huzuruna musallat olanlara ikazımız;

TÜRK DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN SABRINI DENEMEKTEN VAZGEÇİN!

Türkmen, Arap, Kürt kardeştir ve bu taktir Cenab-ı Hakkın takdiridir bunu bozmaya çalışanları Allah’ta kulda affetmez.

Türkmen’e düşmanlıkta ısrar edenler bilsin ki, onların yanında önce Cenab-ı Allah, sonrada Büyük Türk Devleti ve Milleti var.

 Şaiir’in;

“Canlanmağa başladı kafamda yaprak yaprak

Tertemiz tarihçeniz onu örter mi toprak”

dediği gibi, Türkmenlinin ve Türkmen’in üzerini Allahtan başka hiç bir güç örtemez.

Bazı mahfillerin görmek istemediği Irak’taki kadim Türkmen varlığını, Allah’ta görüyor, hakikatten yana kulları da görüyor

Irak’ın barışçı saygın kültürlü ve şerefli mensupları olan Türkmenlerin, Arap ve Kürt kardeşleri ile birlikte hak ve hukuk esasında Irak’ın siyasetinde ve devlet ricalinde temsil edilmeleri Irak’ında, bölgenin de barışı ve refahı için “olmazsa olmazdır”.

Irak’ta kurulacak yeni hükümetin içinde Türkmen bakanların görev almaları adaletin gereği; barışın ve refahın da şartıdır.’ Dedi.

Haber: GAP olay