Ukrayna-Rusya arasındaki siyasi mücadelenin Ukrayna’ya bağlı Kırım özerk Cumhuriyetinin Rusya’nın güç kullanarak ilhak etmesiyle patlak verdiğine dikkat çeken Topçu  şunları söyledi ‘

“Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımızın;

“Türkiye'nin önemi bir kez daha anlaşıldı” ifadelerinden de açık seçik anlaşıldığı üzere; Bölgesel bir güç ve istikrar adresi olan Türkiye’nin, çokluk içinde birlikte, tam bağımsızlık hedefine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır.

Türkiye, BM karalarını ve uluslararası hukuku çiğneyerek dünyanın farklı coğrafyalarında işgal ve ilhakları, ‘kuvvetliysem haklıyım’ anlayışı ile yapanlara, karşı Türk Samimiyeti ile, diplomatik akılla, barışı esas alan insan merkezli çözümlerle, ilkeli ve reel siyaset izlemektedir.

Başta Tatar’lar olmak üzere Türk soylularında birinci sınıf vatandaşı olarak yaşadığı stratejik ortağımız, komşumuz Ukrayna’nın başına gelen bu felaket içinde, Cumhurbaşkanımızın: “Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova’da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek." diyerek yapmış oldukları görevlendirmeleri de İNŞALLAH barışın bir an önce sağlanmasında çok ciddi katkısı olacaktır. 

Türkiye, Ukrayna'nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Rusya’nın, 8 yıl önce Ukrayna özerk yönetimi olan Kırım’ın işgal ve ilhak etmesini yasa dışı olarak görüp tanımadığını da bütün uluslararası platformlarda bizzat muhataplarının yüzüne söylüyor. “•ÇÜNKÜ KIRIM TATARSIZ TATAR KIRIMSIZ OLAMAZ•” dedi.

Haber: GAP Olay