Perre Antik Kent’in yarısı kadar bile olmayan Şanlıurfa Göbekli Tepe’ye her yıl bir milyon civarında turist gelirken, Adıyaman bu zenginlikleriyle neden yerinde sayıyor?

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar uzun bir müddettir kazı çalışmaları yapılmayan Perre Antik Kentte başlatmış olduğu kazı çalışmalarıyla her hafta yeni bir tarihi bulgunun ortaya çıkmasıyla seviniyoruz.

400 civarında mağaraya ve antik mezarlara ev sahipliği yapan Perre Antik Kent Göbekli tepe gibi neden tanıtılmıyor? Adıyaman’da eksik olan ne?

Adıyaman tütün ve tarım üzerinde yükselen ekonomisini neden turizm sektörünü de katarak canlandıramıyor?

Pandemi sürecinde beklemeye giren Turizm sezonunda Adıyaman’ın eksiklerini tamamlayarak yeni döneme hazırlanması için işte fırsat…

2021 de aşı sonrası Dünya’da turizm faaliyetinin zirve yapacağı beklenen turizm sektöründe, iyi bir tanıtımla Adıyaman’a bir sezonda 1 milyon turist neden gelmesin?

 Adıyaman’da bu potansiyel fazlasıyla var.

Bugüne kadar uygulanan yöntem ve görev alanlar Adıyaman’a zaman kaybettirdi.

Adıyamanlı sanatçılar, turizm yatırımcıları ve medya-tanıtım işlerinde başarılı gazetecilerden oluşan geniş katılımlı bir turizm şûrası düzenlenmeli. Şûra’da bir yol haritası çizilip ve çıkacak projenin takibine ihtiyaç var.

Vali Mahmut Çuhadar bu organizasyonun yolunu açmalıdır.

Adıyaman’ın zaman kaybettiren yöneticilere değil, iş üreten, proje üreten, kente katma değer sunan yöneticilere ihtiyacı var.

Hepimiz bu kente ve gelecek nesillere borçluyuz.  Lafa değil işe ihtiyaç var..