Van gezisinin önemli bir durağı olan Ulupamir'de Ümit Özdağ  AK Parti iktidarına Ulupamir'deki Kırgız Türkü soydaşlarımızın sorunlarının çözümü için çağrıda bulundu.

Özdağ'ın açıklamasında, "Ulupamir köyü Türkiye'nin doğu ucunda cennetten adeta bir parça. Son günlerde ne yazık ki Ulupamir köyü bazı olumsuz gelişmelerle kamuoyunun gündemine geldi. Bunun üzerine Ulupamir'i ziyaret etmeye karar verdik. Ve bugün Ulupamirlerle birlikte onlardan durumu yerinde dinledik. Ve değerlendirdik. Ulupamir Türkiye'nin güveliğinin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Özdağın açıklaması şu şekilde;

“Ulupamir Köyü Türkiye'nin doğu ucunda cennetten adeta bir parça.

Son günlerde ne yazık ki Ulupamir Köyü bazı olumsuz gelişmelerle kamuoyunun gündemine geldi.

Bunun üzerine Ulupamir’i ziyaret etmeye karar verdik ve bugün Ulupamirlilerle birlikte onlardan durumu yerinde dinledik ve değerlendirdik birlikte.

 Ulupamir, Türkiye ile Türkistan,  Anadolu ile Orta Asya arasında hem maddi hem manevi bir bağdır. Ulupamir Türkiye’nin güvenliğinin bir parçasıdır ve Ulupamirliler yalnız değildirler.

Çünkü büyük Türk milleti,  40 yıldan beri Pamir yaylalarından, Anadolu yaylalarına gelip burada Ulupamir’i kuran soydaşlarımızın Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için nasıl mücadele ettiğini nasıl 7 tane şehit verdiğini, nasıl gaziler verdiğini gayet iyi bilmektedir.

 Bugün Ulupamir’in karşı karşıya olduğu mesele çözülmeyecek bir mesele değildir. Kolaylıkla çözülebilir,  bu arazi ihtilafların a derhal hükümetin gereken müdahaleyi yaparak,  gereken kamulaştırmaları gerçekleştirip bir çözüm bulması gerektiğine inanıyoruz.  Ulupamirlilere söz verdik meseleyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine de getirip bundan sonra takipçisi olacağız.

Ulupamirliler sulh içerisinde barış içerisinde komşu köylerle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da barış içerisinde herhangi bir ihtilaf olmadan yaşamak istiyorlar ve bunun içinde hükümete düşen görev arazi itilaflarını bir an önce halledecek kararları alıp uygulamaktır.  Ben Ulupamirli kardeşlerime yalnız olmadıklarını,  bütün bir Türk milletinin kendilerini sevgi ile takdirle izlediğini ve arkalarında olduğunu ifade etmek için buradayım.  Sizlere teşekkür ediyorum sağ olun.”

Ulupamir hareketinin önemli isimlerinden gazeteci-Yazar İsmail Türk Ümit özdağ'la beraber yol yürümekten ve Türkiyenin meslelerine sahip çıkmaktan gururluyum dedi.