Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kentte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle cezai yaptırım uygulamak zorunluluğu doğduğunu bildirdi.

Çuhadar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  şunları aktardı:

"Saygıdeğer Adıyamanlı hemşehrilerim buradan birkaç kez Kovid-19 hususunda açıklamalarda bulunup sizlerden maske mesafe ve hijyen kurallarına uymanız konusunda hassas olunmasını rica etmiştim, geldiğimiz durum itibari ile bizler valilik ve diğer kamu kurum ve kuruluşları olarak yetkimiz dahilindeki her türlü önlemi almış bulunuyoruz. Üzülerek söylemek isterim ki her gün onlarcamız vatandaşımıza binlerce lira tutarında maske ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ettikleri için idari para cezaları yazılmaktadır. Bu bizim hiçte arzuladığımız bir durum değildir. Sizlerden tekrar ricam lütfen maskenizi ağız ve burnunuzu kapatacak şekilde yüzünüzden hiç çıkarmamanız. Bizim virüsle mücadelemizdeki en önemli silah maskedir."

Çuhadar, "Sizin ve sevdiklerinizin hayatı bizim için çok değerli lütfen siz de kurallara uyarak kendinizi ve sevdiklerinizi virüsten koruyunuz Bu belayı ilimizden uzak tutmak bizim elimizde hepinize sağlık ve esenlik diliyorum. “ifadelerini kullandı.

Kaynak:PHA