Vali Aykut Pekmez, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda vatandaşlara mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve alınan tedbirlere uymayan 275 kişiye ise idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Vefa Sosyal Destek Gurubu ekipleri tarafından 650 vatandaşın maaşını evine teslim ettiklerini belirten Vali Pekmez, bugüne kadar koronavirüs ilgili bir çok tedbir Adıyaman’da ve Türkiye'de hayata geçtiğini ifade etti.

-"İL DIŞINDAN GELEN 4 BİN 814 VATANDAŞIMIZIN TAKİBİ YAPILDI"

Pekmez, şunları kaydetti:

"Bunlardan biride 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkması konusunda kısıtlama getirilmesi bu vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bildiğiniz gibi valiliğimizde ve tüm ilçelerimizde Vefa Sosyal Destek Kurulu kuruldu. Bu grupta yer alan ekiplerimiz bugüne kadar 650 vatandaşımızın maaşını evine götürerek teslim etti. Bu vatandaşlarımızın 4 bin 120 talebini yerine getirdiler. Ekonomik istikrar kalkanı kapsamında ilimizde nakli yardım yapılan vatandaşlarımızın PTT önlerinde uzun kuyruklar oluşturmaması için, maaşları evlerine götürüldü. Bugüne kadar 11 bin 834 vatandaşımızın nakli yardımı kendilerine evlerinde teslim edildi. İl dışından gelen vatandaşlarımızın 14 gün boyunca kendi evlerinde izolasyonlarını yapması çok önemli bu kapsamda ilimize gelen 4 bin 814 vatandaşımızın takibi yapıldı. Şunada da bin 963 vatandaşımızın bu izolasyonu sağlanması için takibi sağlık, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi hem büyükşehirlere hem de toplu taşıma araçlarına seyahat sınırı getirdik. Bugüne kadar ilimizde de bu kısıtlamalar kapsamında 810 vatandaşımıza seyahat izni verildi. İlimizin çeşitli, noktalarında uygulama birimleri oluşturarak emniyet, jandarma ve sağlık ekiplerimizin genel araçlarımızdaki şoförlerin ve yolcuların sağlık kontrolleri yapılıyor. Bugüne kadar 102 bin 158 araç içerisinde 215 bin 133 vatandaşımızın kontörleri yapıldı. Ancak alınan tedbirlere uymayan 275 kişiye ise idari para cezası uygulandı."

-"HERGÜN SONUCU POZİTİF ÇIKAN HAYATINI KAYBEDEB VATANDAŞLARIMIZ OLUYOR"

Vatandaşların tedbirlere uymalarını isteyen Pekmez,"Tüm Adıyamanlılarımızdan ricamız alınan tedbirlere uyalım, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım. Bir kişinin tedbirlere uymaması yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye atabiliyor. Her gün sonucu pozitif çıkan hayatını kaybeden vatandaşlarımız oluyor. Ne kadar sabır gösterirsek bu süreci kısa bir zamanda Adıyaman olarak ülke olarak atlatabiliriz. Vatandaşlarımızdan ricamız zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım"şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim