Kahta Belediyesi ve Kahta Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen '11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes' kampanyası kapsamında Menderes Mahallesi’nde fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kanal Boyu Park alanında düzenlenen etkinlikte Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı tarafından bir fidana Kahta’nın emektar gazetecisi ve Kahta DHA Muhabirliği yapan rahmetli Haci Bozkurt’un ismi verildi.

İlçemizde uzun yıllar gazetecilik yapmış, işini hakkıyla yapıp, büyük – küçük demeden herkes tarafından sevilen ve sayılan usta gazeteci rahmetli Hacı Bozkurt’un ismini yaşatacaklarını ifade eden Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, yaptığı açıklamada; “Malumunuz Haci Bozkurt abimiz corona virüse yenik düşerek aramızdan erken ayrıldı. Kahta’da 40 yıla yakın gazetecilik yapan, toplumun her kesimi tarafından sevilip sayılan, yazdığı her haberinde gayesi Kahta’ya bir şeyler kazandırmak olan, dürüst, ilkeli ve usta bir gazeteci olan Haci Bozkurt’un ismini diktiğimiz bu fidana vererek yaşatacağız. Tekrardan böyle bir değeri kaybettiğimiz için kendisine Allah’tan rahmet, Bozkurt Ailesi’ne de başsağlığı diliyorum” dedi.

Başkan Turanlı, Kahta DHA Muhabiri Şevket Bozkurt ile birlikte fidanı diktikten sonra, Kahta Belediyesi Park ve Bahçelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Rojda Selçuk’a fidanın etrafının çevrilmesini ve usta gazeteci Haci Bozkurt tabelasının fidanın önüne yazılması talimatını verdi.

Kaynak:PHA