Fikir, fikir örüntüsü, proje tasarım ve çözüm süreci parmak izi niteliğinde kişiden kişiye değişir. Bu denli değişiklik, zekanın her bireyde algoritmik sistemsel olarak eşsiz tasarımından kaynaklanmaktadır. 

Sonsuz varyasyon içerisinde benzerlik göstermeleri muteber, taklidi mümkün olabilir ancak potansiyel çözüm sürecinde muhakkak ayrışma yaşanacaktır. 

Kısacası bir fikir üretebilirsiniz, bir başkasının fikrine benzer veya taklit edebilirsiniz de, bununla birlikte aynı etki düzleminden uzaklaşacağınız için aynı fikirle, fikir sahibinin başarı veya başarısızlığına ulaşmanınız mümkün olmayacaktır. 

Çünkü temel prensipte, etki mekanizmalarının çeşitliliği, izlenilen yol, yöntemdeki planlama ve niyet ile harekete geçme noktasındaki zaman, hız ve eylem dengesini ihtiva eden olasılıklar zinciri sonsuz sayıda permütasyon içerir. 

Bu sebeple fikirler, vicdani ve irfani yönde hür, özel ve benzersizdir. Muvaffakiyet yani başarının yol haritasında Hak ekseni çizgisinden çıkmamak elzemdir. Diğer türlüsü az bir menfaatle bu dünyada   oyalanmaktan ve kanmacadan öteye geçmeyecektir...

Ve FİKİRLERİNİZ İÇİN...
ÖZGÜN OLUN!
ÖZGÜR OLUN!
HAYAL ETMEKTEN KORKMAYIN!
İNANIP, AZMEDİN!
KALIPLAR SİZİ VE FİKİRLERİNİZİ DARALTIR, BAKTIĞINIZIN ÖTESİNİ GÖRÜN Kİ UFKUNUZ DAİMA AÇILSIN! 
YENİ FİKİRLERE DAİMA AÇIK OLUN!

Güneş ALTUNER