İşte o röportaj....

2023 SEÇİMLERİNE HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Ak Parti olarak 2023 seçimleri için Şanlıurfa’da hazırlıklarınız ne durumda?

Ak Parti seçimlere en hazır partidir. Seçim biter bitmez pazartesi günü Ak Parti’de 5 yıl sonraki seçimlere hazırlık başlar. Biz her zaman seçimlere hazırız. Ak Parti Şanlıurfa’da vatandaşlarla bütünleşmiş bir partidir. Her seçimden zaferle çıktık. 2023 seçimlerinden de zaferle çıkacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir sevgi muhabbet var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2023’te büyük bir oyla Cumhurbaşkanımıza destek olacağız.

Ak Partililer olarak milletvekilleri belediye başkanları bütün parti teşkilatları sürekli sahada çalışıyoruz.

Şanlıurfa’da 20 yılda neler yapıldı?

Sanayinin gelişmesi için önemli adımlar atıldı. Karaköprü’de adeta yeni bir şehir kuruldu. Eğitim ve sağlık alanında dev yatırımlar yaptık. Şehir hastanesinin yapımı biraz gecikti, büyük bir şehir hastanesi Şanlıurfa’ya yapılıyor inşaatı devam ediyor. Şehir hastanesi tamamlanıp faaliyete geçerse sağlık alanında da önemli bir faaliyete imza atmış olacağız. Bakan Faruk Çelik zamanında başlattığımız projelerden biriydi.

Suriye olayları başladıktan sonra Şanlıurfa büyük bir sığınmacı nüfusla karşı karşıya kaldı neler söyleyeceksiniz?

Suriye’de olaylar patlak verdiğinde ilk göç hareketleri Şanlıurfa kapılardan başladı, bizimle beraber Hatay Kilis, Gaziantep Mardin çok sayıda sığınmacı barındırdı. Bu göç dalgasından Şanlıurfa fazlasıyla etkilendi. Bu coğrafyada yaşayanlar, binlerce yıldır kader birliği yapan bir millettir. Burada Kürdü Arabı Türkü binlerce yıldır kader birliği yapmakta, Şanlıurfa Ensar görevini en başarıyla yapan bir il. Şanlıurfa 550 bin civarında Suriyeliye ev sahipliği yaptı. Bu sığınmacıların sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönmeleri gerekiyor. Bunun için çalışmalar yapılıyor.

ABD PYD’Yİ KULLANARAK İSRAİLİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR

Olaylar patlak verdikten sonra anlaşıldı ki. ABD burada İsrail’le beraber İsrail’in güvenliği için PYD’yi kullanarak tampon bölge oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu oyunu gördü ve IRAK-Suriye’de yapılan operasyonlarla bu ABD oyununu bozuldu. Cumhurbaşkanımıza içeriden ve dışarıdan yapılan saldırıların temelinde bu yatmaktadır.