GÜNDEM

İktidarı Muhalefeti Halil Fırat’ı takdir etti

Loading...

Abone Ol

Adıyaman belediye başkanı Süleyman Kılıç'ın başlattığı belediye başkanları koordinasyon toplantısının 4. Samsat'ta yapıldı.

Toplantıya katılanlar sahilde Resteurant'ta deniz havası adeta soludular. İl, ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı toplantıda bölgelerindeki sorunları meslektaşlarıyla paylaşan başkanlar, zıplıne binerek Atatürk barajı gölu üzerinde heyacan yaşarken, tekne gezisyle keyiflendiler. 

Toplantısı sonrası açıklama ve değerlendirmede bulunan başkanlar, Samsat'ta belediye başkanı Halil Fırat'a hizmetleri ve başarısı için teşekkur ettiler.

Necdet Arıcı (Şambayat belediye başkanı):

Uzun yıllardır Samsat’a gelmemiştim.  Belediye başkanları olarak sıkıntılarımızı sorunlarımızı birlikte paylaştığımız bir gelenek başlatıldı. Bu 4.toplantımız Samsat’ta yapılıyor. Belediye başkanımız güzel hizmetler hazırlamış hayata geçirmiş. Burada bulunmaktan büyük keyif aldık.

Mehmet Kılıç (TUT belediye başkanı):

Deniz sahili gibi yere geldik, belediye başkanı Halil Fırat yenilikler ilçeye katmış. Güzel bir mekân yapılmış, güzel hizmetleri için Halil Fırat beye teşekkür ediyoruz.

Orhan Orhan(Balkar belediye başkanı):

Bu gün belediye başkanları olarak koordinasyon toplantısı yapıyoruz. Biri birimizle istişare ediyoruz. Belediyeler olarak dayanışma içerisinde olmaya çalışıyoruz. Halil Fırat başkan burada güzel hizmetler yaptığına şahit oluyoruz. Güzel bir gün Samsat’ta geçirdik. Ev sahipliğinde dolayı Halil Fırat’a teşekkür ediyoruz.

İskender Yıldırım(Gölbaşı belediye başkanı):

Halil başkanı tebrik ediyorum. Bölgesini yaşanabilir yapmak için çaba göstermiş. Güzel işlerde yapmış. Esasında Samsat’ı şöyle değerlendirmek lazım Halil başkandan öncesi, Halil başkandan sonrası diye. Böyle bir değerlendirme yaparsak ta belki Yusuf başkan ayıp olur. Ama bir hakkı teslim etmek lazım Halil Fırat güzel işler yapmış.

Süleyman Kılıç (Adıyaman belediye başkanı):

Halil Fırat başkana teşekkür ediyorum çalışmalarıyla güzel bir mekân ortaya çıkarılırmış, lavanta bahçesi oluşturulmuş, zıplıne var, Urfa’ya gitmeye gerek kalmamış burada görüyorsunuz balıklar var, balık yemi atılıyor balık kaynıyor adeta. Ağaçlandırma yapılmış zamanla buralar yemyeşil olacak. 

Halil Fırat (Samsat belediye başkanı):

Öncelikle böyle bir organizasyonun başlatıcısı Süleyman Kılıç başkanımıza teşekkür ediyorum. Yoğunluk içerisinde zaman ayırıp buraya toplantıya katılan başkanlara teşekkür ediyorum.

Burada bulunan belediye başkanlarının her bırının ayrı ayrı deneyimi tecrübesi var onların tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyorum.  Misafir olarak gıttığım kentlerde belediyeliklerde gördüklerimizi ilçemize uyarlamaya çalışıyoruz. Her başkanımızın tecrübesinden yararlanmaya çalışıyorum.

Tarım ve Turizmi öne çıkarmaya çalışıyoruz

Samsat’ta tarım ve turizmi öne çıkarmaya çalışıyoruz.  Bunun için birkaç koldan çalışma başlattık ve bu gün özellikle hafta sonları Adıyamanlılar dinlenme eğlenme amacıyla Samsat’a gelmeye başladılar. Burada hayata geçirilen Restoran hizmetiyle buraya kahvaltıya gelenler oluyor. Balık yemeye geliyorlar. Zıplıne büyük ılgı görüyor. Dev salıncak yaptık. Gençlerimiz gelip eğleniyor stres atıyorlar. İlçemiz kadım bır yerleşim birimi. Burada önemli uygarlıklar yaşamış. Önemli olaylara ev sahıplığı yapmış bir ilçe. Her ne kadar sular altında kalsak depremlerle sarsılsak ta ayağa kalkmayı başardık.

Mesai arkadaşlarımızla Samsat’ı yaşanabilir kent yapmak için gece gündüz demeden mesai saati mefhumunu bir kenara bırakıp çalıştık. Ve göreceksiniz altyapıyı tamamlayıp ilçede dıktığımız ağaçların gölgesinde beraber bu ilçeyi adım adım gezeceğiz ve geleceğin güzel Samsat’ını birlikte inşa edeceğiz. Gençlerimizle el ele bu kadim ilçeyi geleceğe daha modern bir ilçe olarak taşıyacağız.

Bu gün misafirlerimiz geldi her biri ayrı ayrı partiden başkanlar bizlere övgüler yağdırdı. Bunları duymak yorgunluğumuzu aldı.

Haber: GAP olay gazetesi