ÖĞRENCİLERİMİZ CAMİİ CEMATİNİN BÜYÜK BEĞENİSİNİ KAZANDI

Uluslararası Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi okul Müdürü Ümit Sarıcı, “Tamamı Hafız Öğrencilerimizden Ömer Seyfullah çiftçi Hutbe irat etti. Hasan Boz imamlık yaparak Cuma namazını kıldırd. Görme Engelli Hafız öğrencimiz Metehan Toprak Muhteşem kıraati ve sesiyle Müezzinlik yaptı. Yine öğrencimiz,  İbrahim Halil Çanak Duahanımız olarak Tembihatı gerçekleştirdi. Camii cemaatinin büyük beğenisini kazanan ve tamamı Hafız olan öğrenciler, namaz sonrasında cemaatle bir süre hasbihal ederek onların hayır duasını aldılar” dedi.

BÖYLESİNE İNANÇLI VE BAŞARILI ÖĞRENCİLER BİZİ GURURLANDIRIYOR

Uluslararası Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi okul Müdürü Ümit Sarıcı, “Uluslararası Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi İlk kez 2021-2022 eğitim öğretim yılında, yani bu yıl eğitim hayatına başladı. Okulda Fen ve Sosyal Bilimler Proje kısmında LGS puanıyla yerleşmiş %3 - %23 dilim aralığında toplam 60 seçkin öğrenci bulunuyor. Okulun İlahiyat Odaklı Hafızlık Pekiştirme Bölümünde ise, Tamamı Hafızlık Belgesine Sahip, 27 Öğrenci bulunuyor. Hafız öğrenciler alanında yetkin Hafızı Kurra hocalarına her gün, yaklaşık 15 sayfa ezber veriyor ve hafızlıklarını bu şekilde korumuş oluyorlar. Bizler de bugün bu öğrencilerle tanışma fırsatı bulduk ve gelecek adına çok ümitlendik. Birilerinin Z kuşağı diyerek kötü algı yaratmaya çalıştığı bir dönemde, Gaziantep’imizde böylesine inançlı ve başarılı gençleri görmek bizleri gururlandırdı” dedi.

GELECEĞİN ALİMLERİ BU OKULDA YETİŞECEK

Uluslararası Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi okul Müdürü Ümit Sarıcı şöyle konuştu: “Uluslararası Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi Valimiz Davut Gül beyefendinin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin Hanımefendinin, Şahinbey Kaymakamımız Sayın Tahir Şahin’in,  Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun,  İl milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yasin Tepe’nin, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erdal Kılınç'ın ve Gaziantep’in önde gelen iş adamlarından Sayın Ökkeş Eruslu, Sayın Adil Sani Konukoğlu, Sayın Mahsum Altunkaya ve adını sayamadığımız nice iş adamımızın desteğiyle Hasan KALYONCU Üniversitesinin bitişiğinde,  Türkiye’nin tek Külliye şeklindeki Lisesi olan ve Bölgenin tümüne hitap etme kapasitesi bulunan bir okuldur. Din Öğretimi Genel Müdürümüz Sayın Nazif Yılmaz beyefendinin ve Uluslararası Okullar Daire Başkanı Hemşerimiz Mustafa Yıldız başkanımızın destekleriyle, Diyanet vakfı aracılığıyla Dünyanın yaklaşık 50 ülkesinden, Avrupa ülkeleri, Asya ülkeleri, Balkan ülkeleri, Afrika ülkeleri gibi ülkelerin gençleri seçilerek burada Ehli Sünnet İnancına göre doğru bir İslami anlayışla yetiştirilerek, geleceğin Âlimleri olarak eğitilecek, akademik anlamda gerekli bilgilerle donatılarak, kendi ülkelerinde geçerli diplomalarını alarak, ülkelerine dönecek ve Hem ülkelerine hem de İslam’a hizmet edeceklerdir. Uluslararası Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Gaziantep Üniversitesi ilahiyat Fakültesi ile iş birliği içerisinde çalışmaktadır. Okulun Akademik Danışma Kurulunda ilahiyat Fakültesi dekanı Prof.Dr. Mehmet AKBAŞ hocamız, Prof.Dr. Recep ASLAN hocamız,  Dr. Öğretim Üyesi İsmail Yılmaz hocamız yer almaktadır. Hoşgör Kuran Kursu ile yapılan protokol gereği öğrencilerimiz hem İslami anlamda, hem de akademik anlamda yetiştirilmektedir. Daha bu yıl açılmış olmasına rağmen okul öğrencisi Zeynel Abidin Aslan  Judo müsabakalarında Türkiye 2.si olmuştur. Yine okul öğrencisi Emir Kerkez Yüzme branşında çeşitli kategorilerde 4 madalya birden kazanarak ilimize okulumuzun adını duyurmuştur.

İŞADAMI ÖKKEŞ ERUSLU ÖĞRENCİLERE AYLIK BURS VERMEKTE

Okuldaki öğrencilerden 60 Tanesine İşadamlarımızdan Sayın Ökkeş Eruslu, aylık 300 TL burs vermektedir. Ensar vakfı okuldaki 18 öğrenciye lise bursu vermektedir. Mısır Kahire El Ezher Üniversitesi mezunu Kuran Kursu Hocalarımız Misafir Öğretmen olarak öğrencilerle buluşmaktadır. Önder İmam Hatipler Gaziantep şubesi Yöneticileri sık sık okulu ziyaret ederek, öğrencilerin yanında olduklarını göstermektedirler. İlim Yayma Cemiyeti yöneticileri her ihtiyaç duyulduğunda okulun yardımına koşmaktadır. Gaziantep Büyükşehir belediyesi Değerler eğitimi ve gönüllü kuruluşlar Daire Başkanı Sayın Muzaffer Ceylan hocamız; Vahiy Sohbetleri için okulda hadis Halkaları kurarak onlarla bir araya gelmektedir.

TÜRKİYE GENELİ PROJELERE HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gelecek yıllarda okula özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak olan spor, sanat ve teknoloji bölümlerinin açılması da planlanmaktadır. Ayrıca okul, Türkiye’nin En Tecrübeli Uluslararası İmam Hatiplerinden olan Uluslararası Bursa Murat Hüdavendigar A.İ.H.L. İle de Kardeş Okul Protokolü imzalayarak Türkiye geneli projelere hizmet etmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Yapılan Türkiye Geneli deneme sınavlarında daha 9.sınıf olmalarına rağmen TYT 120 Soruda 100 net yapan öğrencileri bulunan okuldan Gaziantep Olarak çok umutluyuz. Bu başarılarda emeği geçen başta okul müdürü Ümit SARICI, Müdür yardımcısı Özgür ÖZ, Meslek Dersleri Öğretmeni Halil İbrahim TOSUN Ve Rehber Öğretmen Şaban POLAT ve Okulun tüm personelini gönülden kutluyoruz.”

Haber:GAP olay