ingiliz başbakanı Ali Kemal'in torunu.Şimdi Osmanlı kanı taşıyor diye Türkiyeye torpil mi geçecek veya dedesini linç edip öldürdüğümüz için Türkiyeye düşmanlık mı yapacak? Hayır, o İngiliz devlet siyaseti İngiliz menfaati neyi gerektiriyorsa miim şaşmadan İngiliz emperyalizmine hizmet edecek.
Korkunç İvan Türk kökenliydi tarihe zalim bir Rus Çarı olarak geçti. II Katherina Almandı. Rusça bile bilmezdi ancak Rus emperyalizmine en büyük hizmeti yaptı Kırım'ı yuttu Rusları Karadeniz'e çıkarttı.
Boris Ali Kemal'in torunu Ali kemal'in boşadığı İngiliz kadından geliyor. Ali Kemal Kurtuluş Savaş yıllarında, kurtuluşu savaşarak değil diplomatik yollarla kazanacağını umuyor.Oyıllarda malesef buna inanan çok sayıda Osmanlı aydını vardır. Kuvayi Milliye aleyhine yazıyor. Ancak Sakarya meydan zaferi tüm mandacıları, diplomasi yoluyla kurtulalım diyenlerin düşüncesini çöpe atıyor. Ali Kemal bundan sonra Kuvayı Milliye aleyhine yazmıyor. Sakarya zaferini " Türk milletinin bu kadar yüksek yaşama arzusu olduğunu bilmiyordum. Yurtdışında kalmışım Türk milletini tanımamışım " diyor..
Ali Kemal'in linç edilme hadisesi başta Vahdettin ve İstanbul hükümeti çevrelerine korku vermek yurttan kaçırmak içindi. Bunun için yakalandı. İzmit'te linç edildi. Trenle Avrupa'ya gitmekte olan İnönü görsün diye bacağından demiryolunun yanında bir ağaca asıldı İnönü öğrenmişti trendeki compartmanında perdeleri çekerek Nurettin Paşa'nın esir edilmiş bir insana reva gördüğü çirkinliğe bakmaya tenezzül etmedi

Gel zaman git zaman Ali Kemal'in İsviçrede eğitim gören diğer oğlu diplomat olmak için Dışişleri Bakanlığına müracaat eder. Ancak ataması yapılmaz. İnönü diplomatları çok dikkatle seçtiği için dosyalara o da bakmaktadır.Zeki Bey'in müracaatını görür. Dosyasında kırmızı bir çarpı işareti vardır. Nedenini sorar. Ali Kemal'in oğlu olduğu cevabını alır. Hiç bir evlat babasının suçunun cezasını çekemez, der atamasının yapılmasını emreder.
Zeki Kuneralp de yurtdışında Türkiyeyi başarıyla temsil eder. Madrid'de büyükelçi iken Ermeni Asala terör örgütünün saldırısına uğrar eşini ve bacanağını kaybeder kendisi de yaralanır. Devlet adamaları kin tutmaz.

Görüntünün olası içeriği: Mustafa Işıldak, takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, oturuyor