Devleti yönetenlerin bu sözden hareket ederek yönetim kadrolarını kurarken Liyakat esasını gözönüne alarak kurmalıdır.

Eğer liyakat esasını gözönüne alarak kadrolar kurulursa sistem tıpkı bir makinanın dişlileri gibi uyumlu çalışır ki.bundan hem ülkeyi yöneten iktidar hemde halkımız rahat etmiş olur.
Yok liyakat değilde benim adamım.senin adamın diye kadrolar liyakatsız insanlardan oluşursa orada başarı beklenemez.Sonundada hem ülkeyi yöneten iktidar hemde halk kayıp etmiş olur.

Bu liyakatli veya liyakatsız idarecileri nasıl ayırt edebiliriz derseniz.
1-Normal şartlarda ülke yönetimindeki çalışmaları ile anlaşılır.
2-Allah göstermesin ülkenin yaşadığı bir savaş durumunda yaptıkları çalışmaları ile anlaşılır.
3-Ülkenin yaşadığı bir afet deprem yada Suan yaşadığımız virüs salgını gibi durumlarda yaptığı çalışmalarla anlaşılır.
Kısacası Liyakat sahibi yöneticilerle Liyakatsız yöneticilerin arasındaki fark olağan üstü yaşanan durumlarda anlaşılır.
Buraya kadar yazdıklarımı kısaca özetleyecek olursak: 
Anadolu da bir söz vardır.

EKMEKÇİYE EKMEK VER.BİR EKMEKTE ÜSTE VER.
Yani her ne olursa olsun işi EHLİNE ver.

Dünyayı kasıp kavuran,ülkelerde ölümlere sebep olan CORONA VIRÜSÜ maalesef bizim ülkemizde de mevcut.

Ülkemizi yöneten iktidar partisinin Sn.Saglık bakanı bu virüsle çok ama çok hummalı ve başarılı bir çalışma yürütüyor.
Buradan Sn.Bakanımıza bu hummalı çalışmalarından dolayı CANDAN teşekkür ederim.
Sn.Bakanın kurduğu bilim kurulu ile gecesini gündüzüne katarak yaptığı bu çalışmaya herkesin tam destek vermesi gerekir.
Bu güzel çalışmaya ne yazıkki gereken özeni gosteremiyoruz.yada gösterilmiyor.
Ülkemizde olsun dünyada olsun.Böyle olağan üstü durumlarda devletlerin aldığı tedbirleri halka basın anlatır.
Suan ülkemizde yaşanan bu virüs belasını halka anlatacak ulusal TV'ler baktıkça şaşırıp kaliyorum.
Suan ülkemizi yöneten devlet yetkililerinden basınla ilgili alması gereken tedbirleri mutlaka alması lazım.
1-ULUSAL TV'ler
Halk evinde hergün bu tv kanallarını izleyerek bilgi sahibi olmak nasıl tedbir alacağını öğrenmek istiyor.
Gel görki 
Her kanala farklı farklı uzmanlar çıkıyor.Fakat bu uzmanlar farklı farklı şeyler anlatıyorlar.
Bunu izleyen halk kime inanacagini şaşırıp kalıyor.Hatta bu uzmanim diyenler adeta kendi reklamlarını yapar gibi davranıyor.
Bu bakımdan tüm TV'lerin bir düzene sokularak.Saglik bakanlığı bünyesinde oluşturulan bilim kurulu üyelerinden uzmanların tüm TV'lerin ortak yayın yapması ile halkı bilgilendirmeliki halkta ona göre tedbirlerini alsın.Her kafadan bir ses duymasınlar.

2-TV'lerdeki yorumcular
Evet ülkemiz bu virusten dolayı olağan üstü bir çalışma içerisinde.Fakat gel görki bizim ülkemizde   TV lerde bu konuda programa katılan katılımcılar maşallah Her konuda uzmanlar.Toplam sayılarına baksam bir elin parmak sayısı kadarlar.
Bu katilimcilar: 
Ekonomi mi dersin dış ticaret mi dersin.iç ticaretmi dersin.sanayimi dersin.savunmami dersin.dış siyaset mi dersin tarım mı ulaşım mı sağlık mı dersin maşallah her konuya ama her konuya hakimler her konuda bilgi sahibi birer uzmanlar.Herseyi bunlar biliyor.
İster istemez insanın aklına şu soru geliyor.
Madem bu bir elin parmakları kadar sayıda olanlar herşeyi biliyorlar.Devletimiz binlerce uzman konusuna hakim kişileri boşuna mi çalıştırıp bunca para ödüyor.Nasilsa herşeyi bunlar biliyor bunları aslında bari devletimiz onca para vermemiş olur.
Ülkemiz Suan olağan üstü bir durum yaşamakta.Devleti yönetenler başta Rütuk vasıtası ile daha dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.
Tüm TV sahipleri ile acilen bir toplantı yapıp olağan üstü bir süreçten geçtiğimiz için konunun uzmanı olmayanları programa çıkarma malı yada başka tedbirler almalarını sağlamalı.

3-TÜM SİYASİ PARTİLERIN BÜTÜNLÜĞÜ
Ülkemizi yöneten iktidar yetkilileri siyasi rekabeti siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp hemen Sn Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tüm siyasi partilerden oluşan bir kriz komitesi kurulmalı.
Dediğim gibi ülkemiz olağan üstü bir virüsle karşı karşıya.Bu virüs insanlara bulasirken şu partili bu partili diye ayırt etmiyor.Sorun hepimizin sorunu.dert hepimizin derdi.
Sn.Cumhurbaskanimız bu olağan üstü sorunun üstesinden millet olarak hep beraber tek vücut olarak çıkmamız için tüm siyasi parti liderleri ile bir araya gelip ortak bir açıklama yaparsa insanlarda bir nebzede olsa rahatlama olur ve daha dikkatli davranmaya başlar.
Ülkemizin böyle durumlarında siyaset yapilmamali siyasi düşünülmemeli bu olağan üstü durumlar iç siyaset malzemesi olarak kullanılmamalı.

Çünki: 
Gün birlik olma günü
Çünki:
Bu virüs birgün sizlerinde kapısını çaldır.
Çünki: 
Virüs siyaset siyasi parti ayırt etmiyor.


Saygılarımla.