Dünyada ki yaklaşık yüzlerce ülke arasında ''' İslam'ın olmazsa olmaz''' prensipleri ölçü olmak üzere yapılan bir araştırmanın sonucunda ; Ülkemiz de dahil olmak üzere ilk sıralar da hiçbir İslam ülkesinin olmamasına rağmen Birinci sırada yer alan; Yeni Zelenda'da geçen hafta cuma namazın da bir katliam yaşanmıştır. Hemen bunun akabinde de aşağıda yazacaklarımız vuku bulmuştur..Şimdi seçim sathına girmiş olduğumuz bu atmosferde bu yazımın çok dikkatle,hassasiyetle, empati yaparak okunması dilek ve temennilerimle.

Yeni Zelenda başbakanı Hanım Efendi ,bu vahşetten sonra ki Parlemento toplantısına ''Esselamu Aleykum''diye selamımızla giriyor ve aynen bir Müslüman gibi''''Peygamber Muhammed''' (karşılıklı şefkat ve merhamet ve sempatileriyle inananlar tek bir beden gibidir.Vücudun bir kısmı acı çekerse tüm vücutta aynı acıyı çeker.)diyerek sözlerine başlıyor.Ben bu güzel hitabı duyup okuyunca hemen Hz Muhammedin insanlara İslamı tebliğ ettiği Mekkede ki cahiliye çağının ve o günlerinde yalnız Allaha ve Muhammede inanıp putları kabul etmedikleri için o Müslümanlara zulmeden Mekkeli müşriklerin Müslümanların hicret ettikleri yer olan Habeşistan dan onların iade edilmesini istemeleri üzerine; '''O Müminlere kol kanat geren Hristiyan olmasına rağmen Hz. Necaşi aklıma geldi.''' Bu mübarek Başbakan da bu asrın Necaşi'si gibidir. Hz Muhammed nasıl Necaşi Hakka Yürüdüğünde kendisine vefatının Cebrail tarafından haber verilmesi üzerine Muhterem Necaşi için gıyabi cenaze namazı kılmıştır. Ben de O Resulü taklit ederek ;Bu yazımda O Hanımefendiye dualar ederek başlıyorum. Seçim konuşmaları ile ötekileştiren ,bölen ,parçalayıp hakaret ve iftira eden bizden geçinen bütün liderlerimize bu hutbeyi dinleyip akıllarını başlarına almalarını nasip eylemesini Yüce Yaratana sığınarak diliyorum ; Bu hutbeyi ağlayarak ve gözyaşları dökerek bütün hareket ve davranışlarımı gözden geçirerek hiçbir liderin!..seçim konuşmalarını da dinlemeden bunlara Allah'ın akıl sağlığı nasip etmesini dileyerek dualar ederek defalarca dinledim . Aziz dostlarım çok etkilendiğim ve yaklaşık ona yakın defa dinlediğim ve acılarını hücrelerimde hissettiğim yeni Zelanda da bu Cuma günü okunan harika ,muhteşem ve İngilizce olarak yayınlanan Cuma hutbesinin tercümesini ,noktası virgülüne kadar hiç bir ilave yapmadan istifadenize sunuyorum. Lütfen dikkatle üzerinde düşünerek tefekkür ederek okumanızı hatta manen sorumlu olduğunuz hanımınıza ve çocuklarınıza da okuyarak onların de tefekkür etmelerini sağlamanızı ve beğenmenin dışında mutlaka paylaşmanızı diliyorum.

‘’’ Yeni Zelenda da ki kız ve erkek kardeşlerim.’’’

Geçen Cuma bu camide dururken. O teröristin gözünde nefret ve Kudurmuşluk gördüm 51 kişiyi şehit eden ve 48 kişiyi de yaralayan, milyonlarca Müslümanın kalbini kıran. Bu gün aynı yerden baktığımda , binlerce Yeni Zelandalıların fiziki olmayan ama manevi olarak bizimle olan ; milyonlarca kişinin gözlerinde ,kalplerini dolduran sevgisini ve merhametini de görüyorum.

Bu terörist HABİS bir ideoloji ile ,Milleti bir birinden ayırmaya çalıştı. Fakat bizler Yeni Zelenda ‘nın ayrılmaz olduğunu gösterdik . Ve dünya , bizde sevgi ve birlik örneği görebiliyor.

Kalbimiz kırık ama kırılmadık.Biz bizi bölmeye çalışanlara karşı ayaktayız,beraberiz ve kararlıyız.Biz birbirimizi sevmeye ve birbirimize destek olmaya kararlıyız.

Bu beyaz üstünlüğü habis ideolojinin ,bize ilk saldırısı değil,Fakat en ağır saldırısıdır.Hayatını kaybedenlerin sayısı sıradan bir şey değil,Fakat Yeni Zelanda’nın dayanışması olağanüstü bir şeydir.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine sesleniyorum; Sevdikleriniz bir hiç uğruna ölmediler.

ONLARIN KANLARI UMUT TOHUMLARINI SULADI ,Bunula beraber Dünya İslamın ve birlikteliğimizin güzelliğini görecek.Ve Allah Teala kutsal kitabımız KUR’AN da diyorki: ‘’Allah yolunda öldürülenler için’’ÖLÜLER’’demeyin .Hayır onlar diridirler,fakat siz bilemezsiniz.’’ Onlar bizim en iyilerimiz idi ,bizden de en iyi bir günde alındılar,en iyi yerde iken alındılar ve en güzel amelleri işlemek için geldikleri yerde alındılar.

Onlar sadece İslam’ın Şehitleri değiller. Aynı zamanda bu milletin ,Yeni Zelenda'nın da şehitleri sayılırlar. Sizleri kaybetmemiz Yeni Zelenda'nın birliği için bir kazanımdır.Sizlerin ayrılığı sadece bu millet için değil, insanlık için bir uyanıştır. Sizlerin şehadeti Yeni Zelenda için yeni bir hayat ve bir çok kişi için saadet şansı getirmiştir. Burada toplanmamız ,tüm çeşitli renklerimizle dev insanlığımızın bir ispatıdır,

Biz yüzler ve binler olarak burada sadece bir gaye için bulunmaktayız. ' Nefret gidecek ve sevgi bizi kurtaracak.' Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) bizlere şöyle buyurdu :’’’Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.’’’

Yeni Zelenda halkına seslenmek istiyorum;

Göz yaşlarınız için teşekkür ederim,

Çiçekleriniz için teşekkür ederim,

Sevgi ve merhametiniz için teşekkür ederim.

Şimdide Muhterem Başbakanımıza seslenmek istiyorum;

Liderliğiniz için Teşekkür ediyorum , Sizin Bu tavrınız Tüm Dünya liderleri için büyük bir ders oldu!..

Ailelerimizi kendinize yakın hissettiğiniz için ve basit bir başörtüsü ile bizleri şereflendirdiğiniz için.( O muhterem Başbakan Hanım efendi tam burada elini kalbinin ,gönlünün üzerine koyarak bu hitabı tasdik ediyor. parantez arasındaki ifade bana aittir.)

O güzel ve şefkat dolu göz yaşlarınız için; Bizleri önemli gördüğünüz için ve unutmadığınız için teşekkür ediyorum. Bizden biri olduğunuzu hissettiğiniz için,teşekkür ediyorum.Yeni Zelenda Hükümetine ve diğer tüm müthiş insanlara, Polisimize ve öncü kişilere ,Hayatlarımızı her gün kendi Hayatlarınızdan önce gördüğünüz için, teşekkür ederim. Komşulara , kapılarını bizi katilden korumak için açanlara, Arabalarını durdurup bize yardıma koşanlara teşekkür ederim. Ayakta durmakta zorlandığımız o anlarda bize yemek getirip yardım edenlere teşekkür ederim.

Yeni Zelenda sevginin ve önemsemenin ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdiğiniz için sonsuz teşekkürler ediyorum.

Buraya ,Cuma namazını eda etmek için gelen kız ve erkek kardeşlerime seslenmek istiyorum; Tekrardan bir araya geldiğiniz için özellikle sizlerin ve benim yaşadığım bu travmadan sonra; kendimizi tabii olarak bir boşlukta görmemiz çok normaldir. Fakat Allah’ın vaadi de Haktır şöyle ki;

‘’Ve Beşşirrissabirin’’yani onları şöyle müjdele habibim; (Onlar, başlarına bir musibet geldiğin de , Doğrusu biz , şüphesiz Allahtan geldik ve O’na aidiz ve dönüşümüz de O’nadır.) derler.(bakara suresi 155-156) Sahip olduğunuz öfkeniz ve taşan engin merhametiniz için; kararlılığınız için teşekkürler ediyorum.

İslamofobya (İslam düşmanlığı) öldürüyor. Müslümanlar bunun acısını tüm dünyada yıllarca hissetti.Daha önce Kanada da ,öldürüldü,onun barbarlığı Norveç'te çocuk yaştaki kişilere karşı kullanıldı, İngiltere de, Amerika da ve dünyanın diğer bazı ülkelerinde suçsuz Müslümanlara karşı kullanıldı. İslamafobya bir gerçektir.İnsanları insanlıktan çıkarıp,rasyonel olarak Müslümanlardan korkmaları için hedeflenen vahşi bir kampanyadır.

Bizim neleri Giydiğimizden korkutmak için; Bizim yediklerimizden ve içtiklerimizden korkutmak için;

İbadet şeklimizden ve inançlarımızı yaşamamızdan onları uygulamamızdan korkutmak için;

Bu mantıksız korku politikalarına ve nefret söylemlerine bir son verilmesi için Yeni Zelanda Hükümeti nezdinde, komşu Hükümetler dahil, dünyadaki tüm hükümetlere çağrıda bulunuyoruz.

51 kişinin şehadeti 48 kişinin yaralanması olayı bir gece öncesi aniden oluşan bir olay değildir. Bazı politik liderlerin!.. ,medya ajanslarının!..ve diğerlerinin İslam karşıtı söylemlerinin birikmiş bir sonucudur.

Geçen hafta gerçekleşen olaylar ,dünyanın geri kalanına gösterdi ki ; Terörizmin bir rengi , ırkı yada dini yoktur.Beyazın üstünlüğü ve aşırı sağcılığın yükselişi; İnsanlık alemi için çok büyük bir küresel tehdit olup buna bütün insanlığın beraberce son vermeleri elzemdir.

Bu güzel fırsatı bana sağladıkları için; Müslüman ve Gayrimüslim bütün kardeşlerime, bu gün bizlerle beraber oldukları için teşekkürler ediyorum.

Ayrıca bu zor zamanımızda bizlere destek veren , yardıma koşan uluslararası misafirlerimize de teşekkürler ediyorum. Allahım hepimize merhamet eyle; Geçen hafta katledilen kardeşlerimize merhamet eyle.Onları yüksek cennetinle mükafatlandır. Allahım yaralılarımıza acil şifalar gönder ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabırlar lütfeyle. Allahım milletimizi ve Yeni Zelendayı barışla ,güvenlikle muhafaza eyle.Bu güzel insanlarını da habis kişilerin şerrinden koru. dünyanın geri kalanını barışla ,güvenlikle ve saadetle muhafaza eyle. Allahım Yeni Zelendayı ve Y. Zelandalıları ve dünyanı geri kalanını muhafaza eyle. Dedikten sonra ankebut suresinin 45. Ayeti; '''Sana vahyedilen kitabı oku ve namazı dosdoğru kıl. Muhakkak ki namaz, hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyarar. Allah'ı anmak elbette ( ibadetlerin) en büyüğüdür.Allah ,yaptıklarınızı bilir.'' Evet dostlarım bu yüce duygularla tefekkür,tezekkür ederek kalbi muhabbetlerimi sunuyor ve bu hutbeyi ezberlercesine okuyarak bütün çevrenizle paylaşmanızı diliyorum . Rabbim bu şuurla hakkımızdan hayırları halk eylesin. Selam ve dualarımla