İsrail sınırları içinde yer alan Kudüs Mescidi Aksa, Müslümanlar için kutsal bir mekandır. Müslümanlar, Müslümanlar için kutsal olan günlerde Mescidi Aksa’ya gider ibadet edeler. Bu davranış ve uygulama, Müslümanlar için bir gelenektir. 

Filistinli Müslümanlar, Ramazan ayını son cuma namazını kılmak için Mescidi Aksa’da namaz kılmak için toplandılar. İsrail askerleri, Mescidi Aksa’da namaz kılan Filistinli Müslümanlara saldırdılar. İşkence ettiler.   

İsrail askerlerinin, Mescidi Aksa’da namaz kılan Filistinli Müslümanlara saldırısı ve yaptıkları işkence, insan haklarına, din ve vicdan hürriyetine aykırı bir uygulamadır.  

Dünyada 57 İslam ülkesi var. İslam ülkelerinin, 1 Milyar 700 bin nüfusu var.    

İsrail, 4.5 milyon nüfusu olan bir ülkedir. İsrail’in, çevresi Müslüman ülkelerle çevrilidir.   

Dünyanın en büyük emperyalist gücü olan Amerika’nın; en büyük düşünce kuruluşu olan Rockefeller düşünce kuruluşunun yöneticileri, eğiticileri,  

ABD üniversitelerinin önde gelen bilim adamları,  

ABD’nin önde gelen iş adamları Yahudilerdir.  

Sırtını ABD’ye dayayan 4.5 milyon nüfusa sahip olan İsrail, Filistinlilerin şahsında 1 Miyar 700 bin nüfusu olan 57 İslam ülkesine meydan okumaktadır.  

1915 yılında Osmanlı Devleti sınırları içinde yaşayan Yahudiler, Osmanlı Toprakları üzerinde bağımsız devlet kurma çalışması başlattılar. Osmanlı Devleti Ordusu ile Osmanlı Sınırları içinde yaşayan Yahudiler arasında çatışma yaşandı. Osmanlı askerlerinden ve Yahudilerden ölenler oldu.  

Bölge ülkelerine egemen olmak için Türkiye’nin üzerine oturduğu coğrafyasının, feopolitik ve jeostratejik konumunu, kendisi için fırsata çevirmek isteyen Amerika’nın isteği ve önerisi ile Türkiye, 18 Şubat 1952 tarihinde NATO’ya üye oldu. Amerika bu tarihten başlayarak Türkiye’yi yönlendirmeye ve denetlemeye başladı.  

ABD Başkanı Joe Biden, Osmanlı ordusu ile Yahudiler arasında yaşanan çatışmayı soykırım olarak tanımladı. 24 Nisan günü Soykırım günü olarak ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türkleri ve soykırım yapmakla suçladı.   

CHP Çankaya İlçe Başkanı ve ilçe teşkilatı olarak, Emperyalist Amerika Devleti’ne sırtını dayayarak Mescidi Aksa’da namaz kılan, ibadet eden Filistinli Müslümanlara saldıran, eziyet eden İsrail Devleti’ni şiddetle kınıyoruz.  

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türkleri, soykırım yapmakla suçlayan Amerika Devleti Başkanı Joe Biden’i şiddetle kınıyoruz.