Kâhtalıların yeğeni İbrahim Tatlıses kaldığı yerden devam ediyor.

İbo Show dokuz yıl sonra yeniden sevenleri ile buluştu.

70’li yıllarda çocukluğumuzun halk sanatçısı İbrahim Tatlıses, Kahta’nın yazlık sinemasında konserler verirdi. Bu sinema biz Kahtalıların o yıllarda bir nevi kültür merkeziydi. Sahibi rahmetlik Ayhan Terzi ( Ayhanê Sînemecî ) bu anlamda Tatlıses’in yıldızının parlamasında emek sahibidir.

14 Mart 2011 gecesi Beyaz TV'de yayınlanan İbo Show programı çıkışında silahlı saldırı sonucu yaralanan, sevenlerinin duasıyla yeniden hayata tutunan İbrahim Tatlıses, yurt dışında ve yurt içinde süren tedavi sürecinden sonra iyileşerek yeniden ekranlara dönüş yaptı.

14 Mart 2011’de son programındaki konukları Deniz Seki, Kutsi, Aydemir Akbaş ve Şafak Serez ile kaldığı yerden showuna devam etti.

Türkiye’nin en popüler, en çok seyredilen, ekranları muhteşem sesiyle süsleyen ve uzun yıllardan sonra yayınlanan İbo Show’da,   İbrahim Tatlıses'in unutulmaz şarkıları ile olay gecesinin hatırlanması anı  duygusal anlara sahne oldu . Renkli kişiliğiyle tanınan ünlü Ses Sanatçısı Tatlıses, merak edilen sorulara da açıklık getirdi. Ayakta olduğunu, tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını ve gün geçtikçe daha da güçleneceğini söylemesi sevenlerinin yüreğine su serpti .

Şahsen bende İbrahim Tatlısesin hayranı olarak, İbo Show’un yenilen ekranlara dönmesine çok sevindim. Görünen o ki; eskiden olduğu gibi olduğu gibi İbo’nun sevenleri ailecek cumartesi gününün müdavimi olacak. Belki eskisi gibi folklorik hareketlerini seyredemeyeceğiz ama tarifsiz ses kaliteyesiyle duygulara rehber olmaya devam edecek.

Akıllara meşhur olduğu türküyü getirdi;

İbrahim Tatlıses, Ayağında kundura türküsünü söylediği yıllarda bölgemizde halkın %80 lastik ayakkabı zille tepe giyerdi. Nereden nereye üzerinden yarım yüz yıl geçmiş olmasına rağmen türküsünde dile getirdiği gibi;

‘’ Ölürem ben ölürem Nere gitse gelirem ‘’

Kahta’lıların medarı iftiharı İbrahim Tatlıses, daha önceleri yaptığı gibi bütün güneydoğunun gururu Kahta’lı Mıçı’yi de seyrederiz. ( Miçê Tûmê )

Unutulmaz türkülerini tekrar bizlere hatırlatan ve yeri asla doldurulamayacak İbrahim Tatlıses’e yeni programının gün geçtikçe tadına duyulamaz hale geleceğine olan inancımla sağlıklı yıllar ve sayısız güzel programlar diliyorum..