Kamran İnan "1978'de parti genel başkan adayı olarak 83 senatör, milletvekili ile yola çıktım. Üç kişi ile bitirdim. Daha çok veren vardı ben vermemek için yola çıkmıştım. (s. 123)

Liderlerin parti içi istihbarat ağı müthiştir Dünyada emsali görülmeyen akıllara durgunluk veren bir olayı yakından gördüm: bir milletvekili liderin telkini ile muvazaalı şekilde parti'den istifa etti. 3 ay boyu partili bütün milletvekilleri ile küçük gruplar şeklinde görüştü. Lideri kötüleyerek tahrikte bulunarak milletvekillerinin tepkilerini aldı. Benimle de görüştü. Her zaman yüksek sesle söylediklerimi bir kere daha dinledi. Görüşmeleri tamamladıktan sonra hazırladığı dosyalarla partiye dönüş yaptı ve başarılı hizmeti karşılığında bakan oldu. benzerleri hiç duyan var mı? siyasi hayattan her çeşit sayısız tuzakla karşılaştım.

Siyasetten silinmem için her şey yapıldı 16 Eylül 1974 tarihli günlük bir gazetede hakkımda dikte edilmiş bir başmakale çıktı, saklıyorum. Bana zarar vermeye çalışırken devlete zarar verdiklerini farkında değiller. Daha sonraki seçimlerde neler yazdırıldı dolaştırdı. Siyasette rahatsız edici olarak görülüyorum. kaide ya çembere girersiniz veya gidersiniz. Çembere girmedim. Zamanı gelince kendi irademle gittim. Aday olduğum partimin 1978 kongresinde karşımdaki sıralara yerleştirilmiş bir grup genç slogan atıyordur: bizden olmayanlar başkan olamaz! diye. Ben de kimdir, bu bizden olmayanlar? merak ile etrafıma bakıyordum. Oylama açık oy gizli sayım şeklinde cereyan etti.( Kamran İnan Bir ömür122-123)

Bir 1 kişi, ayakta ve iç mekan görseli olabilir