KARAKTER..!?

(Kişinin "İNSANLIK" Kimliği)

...!?

KARAKTER, İnsanın doğuştan sahip olduğu-içi boş doğal/Fıtri "KİŞİLİĞİNİN" o insan tatafından, İçinde yaşadığı (doğal/sosyal)çevrenin kültürel hayatıyla buluşturup-içini;AKIL Ve VİCDANIYLA kabul ettiği "KÜLTÜREL" norm ve desenlerden (Örf-Adet-Dil-Din-Eğitim-Ilim-Irfan-Biçimleriyle) besleyip/büyüterek doldurduğu insani,medeni, erdemli,özgün,örgün,özgür "AHLÂKİ VE AMELİ" özel/Kışisel bir "KİMLİK" bütünlüğüdür.

Elbet!

Böyle olunca da,İNSANLARIN sahip oldukları (özel) "KARAKTER KİMLİĞİ" de-Ancak ONLARIN Akıl Ve Vicdanından besleyerek oluşturdukları kendi "DİNLERİ" yani (Ahlak Ve Amelleri) kadar olacaktır,ki eğer;DİNLERİ doğruysa KARAKTERİ de doğru/düzgün olacak,ancak-Eğer DİNLERI batılsa da elbet KARAKTERLERİ de batıl/bozuk olacaktır..Burada hatırlatalım,ki;Herkesin "DİNİ" ancak sahip oldukları "AKIL VE VİCDANI" yani HAYATA geçirdiği "AHLÂK VE AMELİ" kadardır..

Peki!

O zaman soralım..

Bizim "KÜLTÜRÜMÜZDE" yani(Örf/Adetimizde, Dinimizde/İmanımızda,Dilimizde/Adabımızda) Ve genel "AHLÂK VE AMELİMİZDE" edepsizlik, arsızlık/pişkinlik,Hırsızlık/Haksızlık-Onursuzluk, namussuzluk,Halkın malına/mülküna-canına kast etmek-çalip kendinde toplamak Ve de buna "Göz yummak-Kulak tikamak-Ses çıkarmamak" yani "BANA NE!" demek diye bir "ŞEY" Var mı!?

Biliyorum ki!

Hepiniz buna balıklama atılıp hemen bir sesten "YOK!" asla ve kata OLMAZ/olamaz diyecek Ve itiraz edeceksiniz, ancak-Yine çok iyi biliyorum ki;Hepinizin "İTIRAZI" sade burada lafta kalacak, bunu hiç biriniz Hayatına/ HAYATA geçirmek için ÇABA göstermeyecek Ve unutacaktır..

Lütfen!

Biraz gafletten silkinip/Bakınız be Kardeşim;Şu güzel, münbit topraklara sahip ve yakın tarihe kadar (Kendi kendine yeten 7/Tarım ülkesinden biri olarak)Kimseye muhtaç olmayan,çalışan, üreten ve yurttaşıyla paylaşan memleketimizin son (20/Yılda)gelip düştüğü hazin tabloya bakın be kardeşim..

Neymiş!

Din,iman,mümın ve mümınat öyle mi;Ulan Siz ortada Bize ADAM gibi (yaşanacak)ALLÂH'IN DİNİNİ/KİTABİNİ PEYGAMBERİNİ bıraktınız mı ki (ONU)yaşayalım-Ulan Siziin gibi nasipsiz DİN Sapkınları yüzünden nazenin "GENÇLERİMİZ" köşe/bucak kaçıyorlar "ALLÂH'IN DİNİNDEN, bunun da TEK müsebbibi Sizsiniz lan-Siz..Ulan "ALLÂH'IN DİNİYLE İNSANLARİ DAHA NEREYE KADAR KANDIRACAKSINIZ-RİYAKAR"Oynaklar?

Adam olan!

Vicdanıyla(Akil Ve Ferasetiyle) yani Ahlâk Ve Ameliyle oluşturduğu-Bir İnsanlık Kimliği olan "KARAKTERİNİ(Dinini-İlmini-İrfanını-Adabını) SİYASAL bir Partiye Ve LİDERİNE asla peşkeş çekerek;FEDA EDEMEZ,Ederse KENDİNE eder, ki Onun da karşılığı "HALK'TA" rezil/rüsva olmak, "HAĶ'TA" ise sonu hüsranla bitecek ebedi bir zülüm ve azaba müstahak olmaktır..

Peki!

Din nedir?

DİN,İnsanların "Doğal Ve Sosyal Alanda" uyması gerektiği "DÜNYEVİ VE UHREVİ" hayatına dair kuralları içeren davranış(fikir,düşünce Ve eylem) biçimidir,ki oda;Kişinin Vicdanıyla(Akıl,ilim,irfan) besleyip/büyüttüğü "AHLÂK VE AMELININ"nihai bir tezahürü olan özel "KARAKTER" kimliğidir..

Akletmeyen varsın yapsın;BİZ uyaralım da..

Sevgilerimle..