"İnsanı biz yarattık. Onun için, nefsinin kendisine neler fısıldadığını, neler telkin ettiğini de biz pek iyi biliriz. Çünkü biz ona şahdamarından daha yakınız."

Kaf/16

"O ben size şah damarınızdan daha yakınım dediği halde kendini O'ndan uzak sayandan daha bahtsız kim olabilir." Hasus Safi

Uzun zamandır süren salgının etkileri, kasti yaratılan korku enerjisi, ekonomik kriz, belirsizlikle artan stres altında olmamız ve elektromanyetik saldırılarla uyku bozukluğu yaşadığımız, uykusuz kaldığımız için, sağlığımızı korumaya daha çok özen göstermemiz gerekiyor.

Kasti yayılan korkutucu, kehanet içerikli videolar, mesajlarla, yazılı, görsel basın ve sosyal medya üzerinden yayınlarla korku enerjisi tırmandırılıyor. Bu bağışıklık sistemini düşüren en büyük risk faktörü.

Bozulan moraller, sinirler, uykusuzluk da büyük etken. Ekonomik buhran ve iş kayıpları nedeniyle daha çok psikolojik bozukluklar görüleceği, hatta Allah korusun intiharların artacağı öngörüsü var.

Oysa içinde bulunduğumuz bu zor zamanlarımızda imanımızı, sağlığımızı, vatanımızı korumak adına daha güçlü, sağlıklı, moralli olmamız şart. Aksi halde dayanamayız Allah korusun.

Baharın, doğanın uyanışının müjdesi olan 21 mart, nevruz tarihinden itibaren biz de doğayla uyumlu olarak uyanma, canlanma, yenilenme gayreti içinde olmalıyız.

Tam zamanı olan, doğada ve pazarda bulunabilen radika, sarmaşık, yaban ıspanağı gibi şifalı otlarla beslenme, detoks yapma, açık havada yürüyüş, egzersize daha çok zaman, enerji ayırmamız gerek. Böylelikle sosyal medyadan da mümkün olduğunca uzak kalarak bilgi kirliliği ve korku enerjisinden de korunmuş oluruz inşallah.

Asla şeytandan olan karamsarlığa, umutsuzluğa düşmeden; namaz niyazla, Kur'anla, zikirlerimiz, salavatlarımızla Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım. Tefekkürle tespit ettiğimiz eksikliklerimizi telafiyle, nefsimizi terbiye ile meşgul olalım.

Korunma ve şifa ayetlerini, temizliği, heran abdestli bulunmayı ihmal etmeyelim. Şaban ayının kalan günlerini ve mübarek ramazan ayını hakkınca değerlendirelim, sonunda hepbirlikte her manada kurtuluşa erelim inşaAllah. Amin ya Rab'bi!.

(Ek olarak babacığımızın hayrı, mevlidi, akabinde annemi huzur yuvama getireceğimden odasını, evi hazırlama ve tamiratları, temizliği, okumam gereken kitapları bitirip ramazana daha iyi hazırlanma sebebiyle de fırsat buldukça, aktarmamız gereken yeni gelişmeler oldukça görüşebileceğiz.)

Adevviye Şeyda Karaslan

22 Mart 2022