Açıklama metnini okuyan GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat Kazakistan’ın acıları acımız, sevinçleri sevincimizdir dedi.

Basın açıklamasında şunlar söylendi ‘ Değerli basın mensupları kıymetli hazirun biz Malatya ve Türkiye'nin farklı alanlarda hizmet veren sivil toplum örgütleri olarak Ata yurdumuz Kazakistan'da 31 Aralık'ta yapılan zamları bahane ederek ülkeyi yangın yerine çeviren içerideki ve dışarıdaki uzantılarıyla ülkenin bekasına kasteden Türk dünyası sevdalıları olarak bir araya geldik. 2 Ocak itibarıyla ülkenin çeşitli eyaletlerinde ve şehirlerinde önceden organize olan terör örgütlerinin dost ve kardeş ata yurdu Kazakistan'da yapmış oldukları pervasızca ve zalimce eylemlerin hiçbir hukuki ve ahlaki dayanağı bulunmamaktadır tamamen Kazakistan halkına yönelik katliam ve zulümden başka bir şey değildir.

Birkaç hafta önce 30. bağımsızlık yılını kutlayan çok milletin barışık bir şekilde Kazakistan topraklarında yaşadığı hiçbir sorunu olmayan kazak halkını bugün karşı karşıya kaldığı durumu bizler Türk dünyası sevdalıları olarak yaşananları kaygı ile izlemekteyiz. Bu anlamda buradaki sivil toplum örgütleri ile birlikte bizler Kazakistan halkının sevinçlerinin sevincimiz, acılarının acılarınızın olduğunu tüm Türk halkı olarak Kazakistan'da gelişen olayları üzüntüyle takip etmekteyiz.

19 milyonu aşan kazak halkı dünyanın en büyük kara topraklarına yaklaşık 2 milyon yediyuz metrekarelik alana sahip sonsuz topraklarda her zamankinden daha fazla kardeşliğe ve birliğe ihtiyacın olduğu ifade etmek istiyorum. Yaratılmak istenen kaygı ortamı ve kargaşalık sınavını biz Türk milleti olarak gezi olaylarıyla başlayan ve 15 Temmuz’la Zirve yapan dışarıdan kurgulu organize olayları üzülerek ifade etmek istiyorum ki bizler de bedel ödeyerek yaşadık. çok şükür devlet büyüklerimizin ve vatandaşımızın sağduyulu olması ile ülkedeki bu kargaşa ve kaos ortamı bertaraf edilmiştir ve bu günüm huzurlu Türkiye’si yaratılmıştır..

Kazakistan kurucu cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Türk dünyasının ana merkezi konumundaki Kazakistan'ın kazandırdıkları kazanımları bir çırpıda heba etmek isteyen dış güçlere kesinlikle fırsat verilmeyeceği inancındayız. Ülke de geçici olarak kollektif güvenlik örgüsünün de kısa zamanda Kazakistan topraklarından çekileceğini ve Kazakistan güvenlik kuvvetlerinin ülkenin tümüne hakim olacağı olacağındayız.

Kazakistan devleti Türk devletleri teşkilatında önemli bir yere sahiptir son yıllardaki Türk yurtlarının birbiriyle ortaklaşa yapmış oldukları çalışmaların Elbette ki birileri tarafından rahatsızlık yaratacağını biliyorduk Bu anlamda Kazakistan devleti geçmişteki huzuru ve birlikteliğe yakın zamanda yeniden inşa edip yeni reformlarla kendi vatandaşını güvenliğini sağlayacak güçlü bir devlettir.

Bizler Malatya’daki sivil toplum örgütleri olarak Böylesi günlerde yalnız olmadıklarını bir kez daha Malatya'dan Soykan parkından dünyaya haykırıyoruz. Yaşasın Türk dünyası yaşasın Kazakistan halkı diyerek sözlerime son veriyorum katılımlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Katılımcılar

GAP gazeteciler Birliği adına Hamit Özpolat GAP gazeteciler Birliği Genel Başkan vekili, 

Katılımcılar

GAP gazeteciler Birliği adına Hamit Özpolat GAP gazeteciler Birliği Genel Başkan vekili,  Nadir Günata Türk ocakları Başkanı, Mehmet Zafer Ulusal Diriliş harekatı Genel Başkanı, Filiz Yavuz kurt Anadolu Basın yayın Birliği Malatya şube başkanı, İskender Yılmaz Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı, Selim apohan Bimyat Genel Başkanı, Önder Akgül Türkiye Kamu-lSen il temsilcisi ve Türk Ulaşım Sendikası Malatya şube baskanı Kazım Aydoğan Malatya Beyazay Şube başkanı, Hidayet Özpolat Doğuder Genel Başkanı, Ramazan Baykara Malatya fikir adamları Derneği Başkanı, Yaşar Taztepe Mastöpr Malatya şube başkanı, Yalçın Ergen Alperen ocakları Malatya şube başkanı Ahmet Bayduz gençlik ve Eğitim Derneği Genel Başkanı