1950-1974 yılları arasında Rumların sistematik saldırılılarına, özellikle de 1963-1974 yılları arasında da SOYKIRIM’a uğradık. Anavatanımız, canımız Türkiye’miz bizi hiç yalnız bırakmadı, kendisinin 70 Cent’e muhtaç olduğu dönemlerde bile bizlerden hiçbir şeyi esirgemedi, her eksiğimizi tamamladı.

Barış Harekâtı olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta Türk varlığı, egemen ve özgür Kıbrıs Türk halkı olmayacaktı, göstermelik ve propagandalık birkaç yüz tane yaşlı Kıbrıslı Türk’ten başka..

Kıbrıs Türk halkı, geçmişin acı deneyimlerini, oturduğu evini, köyünü, tarlasını, hayvanını, zahiresini ve tüm varlığını arkasında bırakıp göç etmeyi bir kez daha yaşamamak ve egemen bir şekilde varlığını sürdürmek için gözyaşı, ezgi, işkence, soykırım ve şehitler pahasına anavatan TÜRKİYE’nin sonsuz desteği ile kurmayı başardığı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’ni canı pahasına korumalı ve her koşulda devletine sahip çıkarak geleceğini garanti altına almalıdır.

Bizlere barışı, özgürlüğü ve kendi kendimizi idare olanağını sağlayan 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Mutlu Barış Harekatı’nın 46’ncı yıldönümünde, bugünlere gelmemizi sağlayan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anarken, anavatanımız Türkiye’mize şükranlarımızı sunar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın kutlu olmasını dilerim.

Her zaman, her koşulda ve her ortamda, 1974 Kıbrıs Mutlu Barış Harekatı’na Mücahit olarak katılmanın ve kahraman Mehmetçik ile birlikte, omuz omuza, yan yana düşmanla savaşmanın gururunu yaşadım, gözlerimi kapayana kadar da bu gururu yaşamaya devam edeceğim.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: yazı

Fotoğraf açıklaması yok.

+4