Yakın tarihimizde Başbakan Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Turgut Özal, Süleyman Demirel,  Besim Tibuk, Sadi Somuncuoğlu, Ahmet Türk, Fevzi Şıhanlıoğlu, bakan Taner Yıldız ve Bekir Bozdağ’da benzer saldırılara maruz kalmış isimlerdir.

Bu saldırılarda kiminin yüzü şişmiş, kiminin burnu kırılmış kimide hafif sıyrıklarla sağ olarak kurtulmuşlardır.

Bu saldırıların bir kısmı güvenlik zaafiyetınden yararlanarak bireysel bir tepkiyi kontrolsüz bir şekilde ortaya koymuşsa da Türkiye’de siyasilere yönelik eylemlerin genelinde verilmek istenen bir mesaj mutlaka vardır.

Bu ve benzer eylemler lale ten yapılan küçük eylemler olarak algılanmamalı. Türkiye gibi jeopolitik öneme sahip bir ülkede durup dururken bu olaylar çıkmaz.

Toplum olarak çok acılar yaşadık, Sivas’ta, Çorum’da Maraş’ta Erzincan’da çok tezgâhlar kuruldu. Milletin siyasi olarak, mezhepsel, ırki farklılıkları kaşınıp olaylar çıkartılıp bulanık suda balık avlayacak güç merkezleri boş durmuyorlar.

Suriye harabeye çevrildikten sonra artık tamamen hedef Türkiye’dir, bundan sonra Türkiye’ye rahat vermeyecekleri de ayan beyan orta yerdedir.

Bütün bunların ışığında siyasilerin birlik beraberlik ruhunu sahiplenici tavır ve politikalara ağırlık vermeleri gerekiyor. Nefret dilinden uzak durulması en öncelikli mesele olmalıdır.

Türk siyasi hayatında siyasi parti liderlerine yapılan fiili saldırılar yeni değil, homurdanmalara bakılırsa sonda olmayacak gibi.

Ben itirazı muhalefeti seven biri olarak, haksızlık yanlış, hukuksuzluklara itiraz edilmesini, protestoyu destekleyen biri olarak itiraz kültürüne EVET diyorum, ama siyasi sembol lider ve önderlere fiili saldırıyı tasvip etmiyorum ve HAYIR diyorum.

Siyasinin fikirlerini davranışlarını, inançlarını beğenmeyebilirsin, beğenmiyorsun diye siyasi lidere küfür ve fiili saldırı hakkını kimse veremez.

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından Müslümanları suçlayan açıklamalarıyla tepki çeken Avustralyalı Bağımsız Senatör Fraser Anning'e yumurta atarak protesto eden genç Will Collony’in eylem tarzıyla , Ankara’nın çubuk ilçesinde şehit taziyesini ziyaret eden Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçtaroğlu’na yapılan saldırıyı biri birine karıştırmamak gerekir.

Beğenmediğiniz politikaları eleştirin, haksızlık hukuksuzluk hırsızlık yapıldığında protesto edin, yuhalayın, hatta yumurta atın, ama şiddete HAYIR.

Kemal Kılıçtaroğlu’na yapılan saldırıda protestodan öte Türkiye’deki ortamı germeye ve gerilim politikalarına kapı aralamaya çalışan bir eylem olarak görüyorum. CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu'na geçmiş olsun diyorum.  Şehit olan askerlerimize Allah(c.c.) Rahmet diliyorum, bu ana kuzusu askerlerımıze kurşun sıkanları ve arkalarındakı PKK dahil butun örgutlerı kınıyorum aynı zamanda, Kılıçtaroğlu'na yapılan bu saygısız duzeysız saldırıyıda kınıyorum...

 Bu ve benzer durumlarda Türkiye’yi seven herkesin biri birine sarılarak severek kucaklayarak Türkiye’nin gücüne  güç katmasını istiyorum.

BAŞKA TÜRKİYE YOK