Şu fotolardaki gibi kaç tane işyeri açmışız, aynı sektörde faaliyet gösteren kaç işyerinin açılışına katılmışız sayısını hatırlamıyorum. Bildiğim tek şey hepsinin de kapanmış olması.

Suçlusu biz eğitimciler değiliz. Suçlusu yatırım yapanı düşünmeyen yatırımcının batmasını umursamayan ülkemi yöneten eller.

Tansu Çiller Türkiye yönetir döviz fırlar cezasını dövize endeksli kira ödeyen bizler çekeriz. Ecevit'le Ahmet Necdet Sezer kavga eder cezasını biz çekeriz, malum yapıyla devlet iş tutar onları destekler müfettişler gelir onların rakibiz diye vergi, sigorta cezasını bize keser. Sonra o rakiple arası açılır onu kapatayım derken onlarla hiç alakası olmayan ve onlara karşı rekabet halinde olan bizi de kapatır bir kararla milyonlara mal olmuş dershane meydanında satılığa sunsan para etmez.

Insan özelde bir iş yaparken o işin önce mevzuatını okur kurallarını okur kadro nasıl oluşur nasıl izin alınır bunu bilir. Buna istinaden o iş yeri için müracaat eder. Güvendiğin tek şey önüne konulan mevzuattır. Mevzuata uyarsanız ancak o mevzuatı hazırlayıp önümüze koyan güç uymaz.

Devlette girerken devlettin vermiş olduğu bir garanti vardır, o garanti seni rahat ettirir. Bilirsin ki devlet babadır çalışanlarına iyi bakar, maaşını verir, fazla bir şey kurcalama, fazla bir şey dert etme sen mevzuata uyarsan devlette çok rahat edersin, Yat uzan para kazan ac açıkta , susuz kalmazsın. Başarılısın başarısızsın önemli değil. Yeter ki bir torpil bul bir taraftan yükselirsin makam mevkiye gelirsin. Rahattır ne siğorta ne vergi ne kira ne maaş ödeme derdi yoktur . Peki ya özel sektör?

Önce devlette işe girmiştim. sonra özeline giriştik özel eğitimin de kendine ait kuralları var o kurallara uyuyoruz, rekabet ortamı rekabetin en iyisini yapıyoruz o en iyisi de şudur öğrenciyi memnun etmek öğrenciyi donanımlı hale getirmek onlara sınavı kazandırmak, matematiği öğretmek feni öğretmek Türkçe öğretmek için her şeyi yapıyoruz, yaptığımız İşte hem öğrenciyi memnun edeceğiz hem Milli Eğitimi memnun edeceğiz, hem sigorta primlerini ödeyerek sigorta kurumunu memnun edeceğiz, hem vergi ödeyerek maliyeyi memnun edeceğiz hiçbir zaman vergi levhasında zarar göstermeyeceğiz Bu amaçla çalışıyoruz Binbir stres şeker hastası oluyorsun böbrek yetmezliğine yakalanıyorsun fakat iş geliyor bir an çıkmaza giriyor bu ülkede hangi özelliğinden dolayı başbakan olduğunu bir türlü anlayamadığım Tansu Çiller çıktı bir Eylül ayında "dershaneler kapatıyorum" dedi. Zaten millet bedava eğitime alışmış. Eğitim harcamalarını kısmak için bahane arıyor.

Tansu Çiller'den önce de Kenan Evren "Dershaneleri kapatacağım" demişti de Özal bu projeyi rafa kaldırılmıştı. Ondan sonra gelen her parti marifetmiş gibi seçim vaadi olarak dershaneleri kapatacağız" deyip durdular.

sonra şu son malum hadiseler. Dershane sektöründe bir cemaatimiz bir kliniğimiz bir derneğimiz yok hiçbir yere bağlı değiliz. Tek işimiz matematiği feni en iyi şekilde öğretmek Türkçeyi en iyi şekilde öğretmek müfredattaki bütün konuları eksiksiz vermek, normal programda ders bitmiyorsa ilave derslerle hiçbir ücret talep etmeden o ders bitirilir bitirilmez de sınavda o konularla ilgili 1 soru gelirse öğrenci seni cezalandırır

Bir dönem başlıyor öğrenci kaydını almışsın hazırlık derslerini yapmışsın bir bakıyorsun eğitimle hiç alakalı olmayan Avukat kökenli bir Milli Eğitim Bakanı geliyor ' o sınavı kaldırdım" diyor. Veli kapıya dayanıyor "yatırdığım parayı geri ver!" diyor.

Bu ülkede iş kurup da zararı tatmayan hiç kimse yok o kadar dershane kurduk bir yıl İşler kötü giderse onlarca senenin birikimi bir anda gidiyor şu açılışlarda ki bir kurumu yaptığımız masrafın onda biri ile verimsiz bir alanda bir arsa almıştık dershaneciliğe nokta koyduğumda vergi borcu sigorta borcu diğer borçlar ne yapacağız O arsayı satacağız o arsa% 800 değer kazanmış hem borcu kapatıyor hem de hayata tutunmanı sağlıyor

, şimdi bir öğretmen olarak aman kendinizi riske etmeyin paranızla ev alın arsa alın diye öğütte mi bulunayım? o zaman sermaye üretime dönük yatırma harcanmayacakda nasıl kalkınma olacak? Bu ülke vatandaşları ellerindeki birikintisi nasıl değerlendirmeli? Işsizlik nasıl ortadan kalkacak

İşsizlik yatırım yapılmayacaksa nasıl ortadan kalkacak?