Adıyamanlıların birlik ve beraberlik içerisinde sosyal etkinliklere imza atması için kurulan KKTC Tüm Adıyamanlılar Kültürü ve Dayanışma Derneği'nin (TAYDER) başkanlığına Suphi Asiltürk seçildi.

Kongre sonrasında yazılı bir açıklama yapan TAYDER Genel Başkanı Suphi Asiltürk, "Derneğimiz başta ülkemize, milletimize ve tüm Adıyamanlı hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Derneğimizin genel merkezi Lefkoşa’da olup, tüm hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içinde faaliyetlerimizi yapacağız.

Önemli olan tabela derneği değil, toplumumuza fayda sağlayacak işleri ve projeleri hep birlikte sağlamaktır. Bu şiarla çıkmış olduğumuz bu yolda rabbim yar ve yardımcımız olsun. KKTC'de yaşayan Adıyamanlılar olarak kurmuş olduğumuz derneğimizle birlikte önemli çalışmalara imza atacağız. Derneğimiz aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürerek hemşerilerimizin önemli çalışmalar gerçekleştirmesi için bir köprü vazifesi görecektir."dedi.

Ayrıca KKTC'de eğitim ve vatani görevini yapan hemşerilerininde derneği ziyaret edebileceklerini belirten Başkan Asiltürk, şu ifadelere yer verdi:

"Derneğimiz sürekli olarak halka açık olduğu gibi bizlerde halkımızın hizmetkarıyız. Bizleri ziyarete gelen hemşerilerimiz aynen Adıyaman’da olduğu gibi kendilerini memleketlerinde hissedeceklerdir. Çünkü bizler Adıyaman halkı olarak misafirperver bir yapıya sahibiz. Adıyaman’dan uzak bir yerde olsak bile derneğimizin faaliyetleri kapsamında yapmış olduğumuz ziyaretlerle hemşerilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Yakın bir tarihte kurmuş olduğumuz derneğimizle birlikte devlet büyüklerimizin yanında olarak hemşerilerimizin olası bir sorunun olması halinde yetkililerle görüşmelerimiz olacaktır. TAYDER olarak bizler her zaman halkımızın ve hemşerilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Yakın bir tarihte KKTC Cumhurbaşkanı olan Sayın Ersin Tatar’a da sonuna kadar destek vermiştik. Sayın KKTC Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’a da görevinde başarılar dileyerek, her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim."


Kaynak:PHA