Allah Kur’an da Müslümanlara, kul hakkı yemiş olarak huzuruma gelmeyin. Ben kul hakkını af edemem. Yediğiniz kul hakkını bedelini ödersiniz diyor.  

Adıyaman Halkı, 31 Mart seçimleri öncesi, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 26 Mart 2019 tarihinde Adıyaman’da yaptığı mitingde yaptığı konuşmada, Adıyaman’ın sorunlarını çözmek için gerekli yatırımları yapmanın sözünü verdi.    

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002, 2007, 2011, 2015, 2018 seçimleri öncesi Adıyaman’da yaptığı mitinglerde, yaptığı konuşmalarda, Adıyaman’ın sorunlarını çömenin sözünü vermişti.  

Adıyaman Halkı, Erdoğan, verdiği sözünü tutar, sorunlarımızı çözer diyerek AKP’ye oy vermişti. AKP, seçimlerde Adıyaman’ın toplam 5 milletvekilinin 4’nü kazanmıştı. Fakat Erdoğan Adıyaman halkına verdiği sözlerini tutmamıştı.  

AKP İktidarında, Devlet Planlama Teşkilatı’nın 2003 yılında yaptığı “İller Arası Sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sıralamasında 65. sırada yer alan Adıyaman, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılında yaptığı “İller Arası Sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sıralamasında 72. sırada yer almıştı. 7 basmak gerilemişti. AKP iktidarından Adıyaman, yoksullaşmış ve gerilemişti.  

Adıyaman halkı, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, belki bu sefer verdiği sözlerini tutar, sorunlarımızı çözer düşüncesiyle hareket etti. Yine AKP’ye oy verdi. Adıyaman’ın toplam 9 ilçesinin 6’sınıMerkez İlçe, Besni, Çelikhan, Gerger, Sincik, Samsat ilçelerinin belediye başkanlarını AKP kazandı.  

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 26 Mart 2019 tarihinde Adıyaman’da yaptığı mitingin üzerinde 1 yıl 9 ay geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği sözlerini tutmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapma sözünü verdiği yatırımların hiçbirisi yapılmadı.    

AKP Adıyaman Milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri,   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözleri tutması, verilen sözlerin gereğinin yapılması, Adıyaman’ın sorunlarının çözülmesi, gelişmesi ve   kalkınması için bir çaba içine girmediler.  

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, verdiği sözleri tutmadı. Verdiği sözlere inanarak AKP’ye oy veren seçmelere ve Adıyaman’a büyük bir haksızlık yaptı. Verdiği sözlerini tutmayarak Adıyaman halkını aldattı. Kul hakkı yedi.   

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Adıyaman’ın sorunlarının çözümüne, Adıyaman’ın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik verdiği sözleri halka anlatarak halktan oy isteyen, halkın oyunu alarak Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclisi ve il genel meclisi seçilenlerin, Adıyaman’ın sorunlarının çözülmesi, gelişmesi ve   kalkınması için bir çaba içine girmediler. AKP Adıyaman il ve ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, Adıyaman’ın sorunlarının çözülmesi, gelişmesi ve   kalkınması için bir çaba içine girmediler. Adıyaman halkını aldattılar. Kul hakkı yediler.   

Sevgili Adıyamanlı hemşerilerim. Adıyaman halkının oylarıyla milletvekili seçilmiş eski bir Adıyaman milletvekili olarak, Adıyaman’ın ve Adıyaman halkının sorunlarının çözülmesi, Adıyaman’ın kalkınması ve gelişmesi için mücadele etmezsem ve çalışmazsam, Adıyaman halkına verdikleri sözlerini tutmayan siyasetçileri sorgulamazsan, ben de görevimi yapmamış ve kul hakkı yemiş olurum.