Sn Cumhurbaşkanımız "kültür ve eğitimde başarısız olduk" diyor. Çünkü görüyor. Çünkü derdi var. Çünkü biliyor siyaset ancak kültürle kalıcı olur. Bir zihniyet inşa etmek istiyorsanız eğitim ve kültürü birlikte götürmelisiniz. Bu ülkede ziyafet sofraları açıldığı kadar şiir, edebiyat, kültür meclisleri açılmış olsaydı bugün kültürel olarak farklı bir noktada olurduk.

Derdi olan insanlar ancak kültürel yatırım yapar. Zira bilirler ki siyasetin ömrü azdır. Ama kültürün ömrü uzundur. Söz uçar yazı kalır. Kutsal kitaplarda Tanrı okuma, yazma ve kaleme yemin eder. Önce söz vardı der. Söz demek dil demek. Kültür demek, Şiir edebiyat demek. Konuşmak, yazmak demek. Kültür kuşaktan kuşağa aktarılır. Kültürle ancak bir medeniyet inşası yapılabilir...

Sn. Cumhurbaşkanımız kadar kültüre büyük önem veren kimse yok. Örneğin Ak Parti iktidarı boyunca Belediyeler, valilikler, kurum ve kuruluşlardan kaç tanesi kaç tane nitelikli eser bastı? Veya böyle bir çabaları oldu mu? Pek sanmıyorum. Çünkü nitelikli eser basabilmek için nitelikli kültür müdürleri, nitelikli belediye başkanları iş başında olmalı. Şehir derdi, edebiyat, kültür derdi olmalı. Yayın dünyasından bakıyorum da kültür ve yayıncılıkta ancak ciddi anlamda birkaç belediye başarılı olmuştur.

Sn. Cumhurbaşkanımızın kültürel iktidar ve eğitimdeki çabasını gördükçe üzülüyorum. Çünkü ondaki dert ve çaba kimsede yok! Bu yüzden her konuşmasında kültür ve eğitime vurgu yapıyor..