Uzun yıllardır televizyon izlemiyorum. Bunun temel nedeni internet. Kurt Kanunu romanını okuduktan sonra TRT de yayınlanan dizisini de 7 bölüme kadar izledim. bundan sonraki bölümler nasıl verilmiş henüz bilmiyorum Fakat 7 bölüme kadar şunu söylemem lazım; istenince romanaın özüne bağlı kalarak çok kaliteli bir dizi çekilebiliyor.

Kurt Kanunu dizisi roma'nın şerh edilmiş şekli. Roman dışındaki ilaveler yazarın ayrıntıya girmediği konuyu anlaşılır hale getiriyor.

Bu diziyi anlamak için Türk tarihindeki tasfiye hareketlerini anlamak gerekir İzmir suikasti davası İttihat ve Terakki Partisi'nin kökten tasfiyesidir.

Maalesef bu ülkenin en temel problemi siyasi tasfiyelerdir. Aslında insanlar tasfiye edilmiyor birikimler tavsiye ediliyor en acıklı tasfiye Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'yla başlamıştır 2. Viyana Kuşatması yenilgisinden sonra Osmanlı ordusunu toparlayacak tek kişi iken idam edilir onun idamı Alman askerlerinin geçit resmi yapar gibi ellerini kollarını sallayarak Belgrad kadar gelmelerine neden olur ve Osmanlı ondan sonra gerileme devrine girer, yenilmezlik duygusunu kaybeder.

Bir savaşta bir yenilgi hemen ardında sorumlunun idam edilmesi bu Osmanlı'da bir gelenektir ama aynı durum Avrupa ülkelerinde yoktur Osmanlı'nın bu anlayışı devlet adamlarının fikir beyan etmelerine kendine olan güvenlerini yeri geldiğinde padişah itiraz etme hallerini yok etmiştir.

Osmanlı'yı bırakalım Türkiye'nin haline bakalım

İzmir suikasti davası bir tasfiye hareketidir Terakkiperver Fırkası'nın kapatılması bir tasfiye hareketidir. Serbest Fırkan'ın kapatılması bir tasfiye hareketidir. Demokrat Parti'nin kuruluşu CHP den gelen doğru yanlış bütün uygulamalardan vazgeçilmesi de bir tasfiye hareketidir. 27 hareketi de bir tasfiye hareketidir demokrasi birikimini tasfiye hareketidir 27 mayıs'tan sonra birdenbire üniversiteli Türk gençliği Sosyalist oluyor ve oraya gençler yönlendiriliyor sonra bu gençler tasfiye ediliyor Sonra Ülkücüler güçlendiriliyor 12 Eylül'de onların üzerinden buldozer geçiyor 12 Eylül'ün en büyük kötülüğü Adalet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapatmasıdır demokrasi birikimini tasfiye ediyorlar Daha sonra Erbakan önderliğinde milli görüş hareketi gelişiyor.

kendi doğal mecrasında gelişirken hatalarını kendileri telafi etmelerine fırsat verilmeden tasfiye ediliyor.

Kulaklarım 27 Mayıs'ta Demokrat partililere karşı girişilen tutuklamaların hatıralarını dinlemekle geçti Daha sonra üniversitelerde devlet eliyle güçlendileren solcuların tasfiyesine şahit olduk. 12 Mart şu sol örgüt çökertildi şeklindeki haberlerile doludur gazete arşivleri.

12 Eylül'de yakalanan ülkücü gençlerin haberlerini duyduk 2007'den itibaren Atatürk'çüyüm diyenlerin tasfiyesine şahit olduk

Bunlar hep bizim insanlarımız. Eğer bir kanunsuzluk durumu varsa bu bir devlet zafiyetinin işaretidir bu zafiyetin suçunu insanımıza yüklemek olmaz.

Insanımızı korumak zorundadıyız. Birikimlerimizi korumak zorundayız tecrübeyi korumak zorundayız