Katliamlar, uluslararası çetelerin bin türlü oyunu, diplomasi adı altında bölme çarpma, parçalama, kırdırma.. Kıbrıs 1950’lerden 1983’e kadar bunları yaşadı. 29 yıl önce bugün 15 Kasım 1983’de KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ kuruldu.. İlginç bir nokta: BM’nin ‘Kendi Kaderini Tayin Hakkı maddesine dayanarak kuruldu.. Yeni devleti tek tanıyan ülke Türkiye oldu..

Tüm dünyada ayrılıkçı bölücü hareketlere destek veren Birleşmiş Milletler, bağımsızlık kararını kınadı. Kuruluşundan 6 ay sonra KKTC, BM Güvenlik Konseyi 550 sayılı kararı ile “ayrılıkçı bir hareket” olarak tanımlandı.

Bu ada doğu Akdeniz’de yüzmeyen bir uçak gemisiydi, en stratejik noktalardan biriydi.. Türkiye’nin Akdeniz’deki nefes borusuydu..

Yedi düvel ona sahip olmak için her türlü oyunu oynadı..

İngiltere Türklerde ‘Taksim’ Rumlarda ‘Enosis’ düşüncesinin yayılmasını sağladı ve bunu kullandı!

1959 anlaşmaları yapıldı. Ada, Türkiye ve Yunanistan’ın garantörlüğü altında o ülkelerin üye olmadığı hiçbir örgüte giremeyecekti.. Ama tüm anlaşmalar küresel elitin istekleri doğrultusunda kadük oldu..

Avrupa Birliği dalaverasıyla adanın bir kısmı, Türkiye’nin üye olmadığı bir ÖRGÜTE sokuldu…

Kanla bağımsızlığına kavuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, iç ve dış düşmanların marifetiyle çözümsüzlüğün, ambargonun çıkmazına sürüklendi..

İçten çürütme politikalarına maruz kaldı!

2005′te cumhurbaşkanı olan Mehmet Ali Talat ‘Kıbrıs’ın jeo stratejik önemi yoktur!’ diyordu..

Sivil Örümcek ağları adanın her yanındaydı.. Basının büyük kısmı satın alındı..

Kuzey Kıbrıs’ın ‘bereketçi’leri , topraklarını canı pahasına savunmuştu, gazi ve şehit Kıbrıs öksüz kaldı..

Bugün Türkiye sınırına dayanmış olan emperyalist saldırı önce Kıbrıs’ı hedef almıştı..

Banu Avar 2014